Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Welzijn

Traject Pedagogisch werk Lesmateriaal mbo Pedagogisch werk BOL en BBL

Online cursus kinder EHBO van Livis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op plekken waar veel kinderen samenkomen. Studenten die aan de slag gaan met de titel Gezondheid en omgeving van Traject Pedagogisch werk kunnen vanaf schooljaar 2022-2023 via de online leeromgeving eDition een online cursus EHBO bij baby’s en kinderen van onze partner Livis volgen.


Interactieve animaties en video's

Aan de hand van interactieve animaties en video’s die praktijksituaties simuleren leert de student wat hij of zij moet doen bij verschillende soorten ongelukken, zoals verstikking, verbranding, vallen, vergiftiging en reanimatie.

ThiemeMeulenhoff
Leer zelfverzekerd en adequaat handelen volgens de ABCDE-methode.

ThiemeMeulenhoff
Ontdek hoe je risico’s inschat en de juiste hulpdiensten alarmeert.

ThiemeMeulenhoff
Verleen eerste hulp bij kleine letsels en levensbedreigende situaties.

ThiemeMeulenhoff
Leer reanimeren.

ThiemeMeulenhoff
Voorkom (verder) letsel bij baby’s en kinderen.

Bewijs van deelname

De module bestaat uit online theorie. Aan de hand van een heldere uitleg en met interactieve oefeningen leert de student wat hij of zij moet doen in geval van nood. Tussendoor stoppen is mogelijk, het systeem onthoudt waar de student gebleven is. Na de eerste keer inloggen heeft de student een jaar de tijd om de cursus af te ronden. Het doorlopen van de innovatieve e-learning duurt in totaal ongeveer 3 uur. Na afloop wordt een toets gemaakt. Als de toets succesvol is afgerond, ontvangt de student een bewijs van deelname.


Erkend certificaat nodig?

Alle organisaties die werken met kinderen moeten aan de Wet IKK voldoen. De theorie uit de module voldoet aan deze wet. Heeft de student ook een erkend certificaat nodig? Dan kan er na de theorie, tegen betaling, een praktijksessie worden gevolgd bij Livis. In een training van 3,5 uur oefent de student alle vaardigheden die in de theorie zijn geleerd. Na het succesvol afronden van de training ontvangt de student het officieel erkende certificaat: een mooie proeve van bekwaamheid en volledig in lijn met de opleidingen die door toekomstige werkgevers worden gevraagd.

Wat is Livis?

Livis is de grootste landelijke aanbieder van EHBO en Kinder EHBO van Livis bij Traject Pedagogisch WerkBHV trainingen en gespecialiseerd in het veilig werken met kinderen. De interactieve en innovatieve e-learnings zijn ontwikkeld door het ervaren team van onderwijsspecialisten en gemaakt volgens de ABCDE-methode. Deze methode wordt ook door professionele hulpdiensten toegepast, waardoor de communicatie tijdens een ongeval beter verloopt en meer levens kunnen worden gered. Praktijktrainingen worden gegeven op meer dan 200 locaties in Nederland. Livis stelt zich tot doel om zoveel mogelijk mensen op te leiden op het gebied van EHBO en om levensreddend handelen nóg beter op de kaart te zetten. Hier lees je meer over Livis.