Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Welzijn

Traject Pedagogisch werk Lesmateriaal mbo Pedagogisch werk BOL en BBL

Online cursus EHBO van Livis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op plekken waar veel kinderen samenkomen. Studenten die aan de slag gaan met de titel Gezondheid en omgeving van Traject Pedagogisch werk kunnen vanaf schooljaar 2022-2023 via de online leeromgeving eDition een cursus EHBO bij baby’s en kinderen van onze partner Livis volgen.


Interactieve animaties en video's

Aan de hand van interactieve animaties en video’s die praktijksituaties simuleren leert de student wat hij of zij moet doen bij verschillende soorten ongelukken, zoals verstikking, verbranding, vallen, vergiftiging en reanimatie.

  • Leer zelfverzekerd en adequaat handelen volgens de ABCDE-methode.
  • Ontdek hoe je risico’s inschat en de juiste hulpdiensten alarmeert.
  • Verleen eerste hulp bij kleine letsels en levensbedreigende situaties.
  • Leer reanimeren.
  • Voorkom (verder) letsel bij baby’s en kinderen.
Livis kinder EHBO

Bewijs van deelname

De module start met de online theorie. Aan de hand van een heldere uitleg en met interactieve oefeningen leert de student wat hij of zij moet doen in geval van nood. Tussendoor stoppen is mogelijk, het systeem onthoudt waar de student gebleven is. Na de eerste keer inloggen heeft de student een jaar de tijd om de cursus af te ronden. Het doorlopen van de innovatieve e-learning duurt in totaal ongeveer 3 uur. Na afloop wordt een toets gemaakt. Als de toets succesvol is afgerond, ontvangt de student een bewijs van deelname.


Erkend certificaat nodig?

Alle organisaties die werken met kinderen moeten aan de Wet IKK voldoen. De theorie uit de module voldoet aan deze wet. Heeft de student ook een erkend certificaat nodig? Dan kan er na de theorie, tegen betaling, een praktijksessie worden gevolgd bij Livis. In een training van 3,5 uur oefent de student alle vaardigheden die in de theorie zijn geleerd. Na het succesvol afronden van de training ontvangt de student het officieel erkende certificaat: een mooie proeve van bekwaamheid en volledig in lijn met de opleidingen die door toekomstige werkgevers worden gevraagd.

Wat is Livis?

Livis is in 2008 als eerste in Nederland gestart met het aanbieden van cursussen EHBO en BHV door middel van een combinatie van e-learning en praktijk. In korte tijd is Livis uitgegroeid tot de grootste landelijke aanbieder met praktijktrainingen op meer dan 200 locaties in Nederland. Livis vindt het belangrijk om zoveel mogelijk mensen op te leiden op het gebied van EHBO. Hier lees je meer over Livis.