Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Welzijn

Traject Pedagogisch werk Lesmateriaal mbo Pedagogisch werk BOL en BBL

Flexibel en modulair

Traject Pedagogisch werk is flexibel inzetbaar, zodat het altijd past bij de manier waarop jullie het onderwijs vormgeven. Of jullie nu kiezen voor vraaggestuurd, praktijkgestuurd, theoriegestuurd of hybride onderwijs, Traject sluit altijd aan. Dankzij het flexibele arrangement, de prettige online leeromgeving, de sterke herkenbare didactiek en het kunnen maken van leerroutes op maat.


Flexibel arrangement

Om goed aan te sluiten bij de uiteenlopende wensen van scholen hebben we ons aanbod nog flexibeler gemaakt. Als je blended wilt werken, kies je voor boek en online. Als je digitaal wilt werken, kun je kiezen uit online per titel of compleet voor de volledige opleiding. Daarnaast kun je het lesmateriaal ook op maat aanbieden aan jouw studenten.

Boek en online
Per titel is een boek in combinatie met een licentie voor de online leeromgeving verkrijgbaar. Hiermee beschikken studenten zowel op papier als online over de theorie. In de online leeromgeving krijgen ze daarnaast ook toegang tot de opdrachten, praktijksituaties en vaardigheidstrainingen van alle modules die bij de betreffende titel horen.

Online
Per titel is ook alleen een licentie voor de online leeromgeving verkrijgbaar. Hiermee beschikken studenten online over de theorie, opdrachten, praktijksituaties en vaardigheidstrainingen van alle modules die bij de betreffende titel horen.

Online compleet
Met de compleet licenties beschikken studenten over alle modules van alle titels die nodig zijn voor de volledige opleiding (KD-dekkend). Je kunt kiezen uit een licentie met alleen de basisdelen en een licentie met de basis- en profieldelen.

Traject Pedagogisch werk bestaat uit de volgende titels:

Basisdelen

  • Communicatie niveau 3/4
  • Gezondheid en omgeving niveau 3/4
  • Kwaliteit en deskundigheid niveau 3/4
  • Methodiek niveau 3/4
  • Ontwikkeling en activiteiten niveau 3/4
  • Pedagogisch klimaat niveau 3/4 boek

Profieldelen

  • Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3/4
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4
  • Onderwijsassistent School en didactiek niveau 4
  • Onderwijsassistent Activiteiten bij leren niveau 4

Uitleg edities en titels op beperkt leverbaar

In de prijslijst zie je dat bepaalde titels nu al op beperkt leverbaar staan en dat er van bepaalde titels edities (2021 en 2022) bestaan. We leggen je graag per titel uit hoe dit zit.

Communicatie - nieuwe editie
Editie 2021 was wel KD-dekkend, maar om ervoor te zorgen dat scholen al in schooljaar 2021-2022 met het vernieuwde lesmateriaal konden starten, waren alleen module 1 en 4 herzien. In de 2022 editie van deze titel zijn alle modules (1 t/m 5) herzien.

Gezondheid en omgeving - nieuwe titel
Deze titel is de opvolger van de titels Verzorging en Zorg voor de omgeving. Op deze manier sluiten de opbouw en inhoud nog beter aan bij het kwalificatiedossier.

Pedagogisch medewerker kinderopvang & Gespecialiseerd pedagogisch medewerker - nieuwe editie
Om ervoor te zorgen dat de inhoud nog beter aansluit bij het kwalificatiedossier hebben we ervoor gekozen de lesstof uit deze titels anders te verdelen. Studenten niveau 3 beschikken met de 2022 editie van Pedagogisch medewerker kinderopvang over alle benodigde lesstof. Voor studenten niveau 4 biedt editie 2022 van Gespecialiseerd pedagogisch medewerker daarnaast de benodigde verdieping voor hun opleiding (zij hebben dus beide boeken nodig).
 

Bekijk hier de volledige prijslijst. Heb je vragen over het aanbod of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder.


Leerroutes op maat

Het lesmateriaal is modulair opgebouwd. De modules kun je zelf arrangeren, zodat je eigen leerroutes kunt maken, zowel digitaal als op papier. Je bepaalt zelf de volgorde en kunt dit klaarzetten voor een bepaalde student of voor de hele groep. Hier lees je meer over arrangeren.


Eigen boek samenstellen

Met Boeken OpMaat kun je de door jou gekozen modules in de volgorde die jij wilt bundelen in een boek. Jouw ‘Boek OpMaat’ krijgt een gepersonaliseerd omslag én je kunt eigen pagina’s toevoegen, zoals een inleiding of lesplanning. Jouw studenten kunnen het boek eenvoudig bestellen in onze webshop. Hier lees je meer over Boeken OpMaat.