Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Welzijn

Traject Maatschappelijke zorg Lesmateriaal mbo Maatschappelijke zorg BOL en BBL

Flexibel en modulair

Het vernieuwde Traject Maatschappelijke zorg is flexibel inzetbaar, zodat het altijd past bij de manier waarop jullie het onderwijs vormgeven. Of jullie nu kiezen voor vraaggestuurd, praktijkgestuurd, theoriegestuurd of hybride onderwijs. Dankzij een flexibel arrangement, de prettige online leeromgeving, de sterke herkenbare didactiek en het kunnen maken van leerroutes op maat.


Flexibel arrangement

Om goed aan te sluiten bij de uiteenlopende wensen van scholen maken we ons aanbod nog flexibeler. Als je blended wilt werken, kies je voor boek en online. Als je digitaal wilt werken, kun je kiezen uit online per titel of compleet voor de volledige opleiding. Daarnaast kun je het lesmateriaal ook op maat aanbieden aan jouw studenten. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Ze geven je graag meer informatie!

Boek en online
Per titel is een boek inclusief een licentie voor de online leeromgeving verkrijgbaar. Hiermee beschikken studenten zowel op papier als online over de theorie van het betreffende basisdeel of profieldeel. In de online leeromgeving krijgen ze daarnaast ook toegang tot de bijbehorende verwerking.

Online
Per titel is ook alleen een licentie voor de online leeromgeving verkrijgbaar. Hiermee beschikken studenten online over de theorie en verwerking van het betreffende basisdeel of profieldeel.

Online compleet
De compleet-licenties voor de online leeromgeving geven toegang tot alle titels die nodig zijn voor de opleiding (KD-dekkend). Hiermee beschikken studenten online over alle theorie en verwerking. Je kunt kiezen uit alleen basisdelen of basisdelen en profieldelen.


Aanbod schooljaar 2022-2023
Voor komend schooljaar komt het bestaande materiaal (KD 2016) beschikbaar in de nieuwe digitale leeromgeving. Zo kun je alvast gebruikmaken van de nieuwste functionaliteiten. Bovendien geven de nieuwe compleet-licenties ook toegang tot de nieuwe modules (KD 2022), die gedurende het schooljaar beschikbaar komen. Download de boekenlijstgegevens hieronder.

>> Boekenlijstgegevens schooljaar 2022-2023


Leerroutes op maat

Het lesmateriaal wordt modulair opgebouwd. De modules kun je zelf arrangeren, zodat je eigen leerroutes kunt maken, zowel digitaal als op papier. Je bepaalt zelf de volgorde en kunt dit klaarzetten voor een bepaalde student of voor de hele groep. Hier lees je meer over arrangeren.


Eigen boek samenstellen

Met Boeken OpMaat kun je de door jou gekozen modules in de volgorde die jij wilt bundelen in een boek. Jouw ‘Boek OpMaat’ krijgt een gepersonaliseerd omslag én je kunt eigen pagina’s toevoegen, zoals een inleiding of lesplanning. Jouw studenten kunnen het boek eenvoudig bestellen in onze webshop. Hier lees je meer over Boeken OpMaat.