Home
Mbo
Uit liefde voor het vak

Democratie lesbrieven

Lesbrieven 'Democratie'

HEADING_1

Hoe behandel jij 'democratie' in je klas?

Democratie, democratische rechtstaat, grondwettelijk... het komt in het nieuws de laatste tijd allemaal veel voorbij. Wil jij dit onderwerp in je klas behandelen? Vind hier 3 lesbrieven met het thema 'democratie'.

Lesbrief ‘Democratische cultuur’

Studenten aansporen zich te ontwikkelen tot democratische burgers. Dat is de focus van burgerschapsonderwijs, een steeds belangrijker onderdeel van curricula op mbo-scholen. Burgerschapsonderwijs bestaat uit tien bouwstenen, die je elk op een eigen manier kunt toepassen in je les. Deze lesbrief vertelt je hoe je dit kunt doen met de bouwsteen ‘Democratische cultuur’.

Download de lesbrief hier

Lesbrief ‘De grote democratiequiz’

Nederland is een democratie. Dat weten de meeste studenten wel. Maar hoe verschilt deze democratie van andere regeringsvormen? Wat voor sóórt democratie heeft Nederland? En wat betekent dit voor studenten? Dat is vaak een stuk minder bekend. Laat het ze zelf ontdekken, onder meer met de bijgevoegde werkkaart! Download de werkkaart hier.

Download de lesbrief hier

Lesbrief ‘Voer zelf campagne’

Nederland is een democratie. Dat weten de meeste studenten wel. Maar wat betekent dit precies? Waarin verschilt het van bijvoorbeeld een oligarchie of dictatuur? En áls je al invloed kunt hebben als burger, hoe dan? Dat is vaak een stuk minder bekend. Laat het je studenten zelf ontdekken, onder meer met de werkkaart hieronder. Download de werkkaart hier.

Download de lesbrief hier

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!