Hulp bij inloggen     winkelwagen
Posters Spoken word ThiemeMeulenhoff

Wat zouden kunstwerken ons vertellen als ze konden spreken?

Spoken Word voor in je klas

Samen met het Rijksmuseum hebben we een nieuwe reeks posters gemaakt. Steeds staat een kunstwerk uit het Rijksmuseum centraal. Spoken Word Artist Rachel Rumai maakte bij ieder kunstwerk een prikkelende tekst. Met de zinnen op de posters kun je jouw studenten aan het denken zetten. Door de QR-code te scannen kunnen ze de volledige tekst bekijken én beluisteren, voorgedragen door Rachel zelf. Je ontvangt automatisch een poster als je bij ons beoordelingsmateriaal aanvraagt! Je kunt ook een losse poster aanvragen.

 
ThiemeMeulenhoff

Ga zelf aan de slag

Maak samen met jouw studenten een Spoken Word tekst. Hiermee laat je ze op een leuke, toegankelijke manier oefenen met helder communiceren en zowel kritisch als creatief denken. De lesbrief Spoken Word vertelt je hoe je dat aanpakt!

Lesmethodes voor het mbo

Beoordeel de methodes direct zelf.

Spoken Word is een voordrachtskunst die nauw verweven is met poëzie en rap. Meestal willen Spoken Word Artists een boodschap of mening overbrengen die voor hen urgent is. Veel teksten gaan over onrecht; over sociale, politieke en economische ongelijkheid door racisme en discriminatie.

Wat is Spoken Word?