Home
Mbo
Nederlands
DoorNederlands

Dit is waarom je kiest voor DoorNederlands

Dit is waarom je kiest voor DoorNederlands

  Bestel een beoordelingspakket
  Sluit het beste aan op de beroepspraktijk - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  Sluit het beste aan op de beroepspraktijk

  Jouw studenten zijn bekend met de bouwstenen van de taal, zoals spelling en het vervoegen van werkwoorden. Met DoorNederlands leren ze nu hoe ze deze kennis kunnen inzetten om hun doelen in de praktijk te bereiken. DoorNederlands bereidt studenten voor op taalsituaties waarmee zij te maken kunnen krijgen tijdens hun werk, stage en privéleven. Het sluit daardoor aan op hun belevingswereld. Hierdoor wordt de theorie relevant en begrijpen studenten waaróm ze het leren. Dat verhoogt hun motivatie om te leren, vergroot hun aandacht en verbetert hun resultaten. Ook kun je als docent de praktijkopdrachten van DoorNederlands eenvoudig toespitsen op de beroepspraktijk van jouw studenten.

  Past bij jouw curriculum - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  Past altijd bij de opbouw van jouw curriculum

  Door de modulaire opzet van DoorNederlands kun je je eigen keuzes maken. Die kunnen afhangen van je eigen voorkeuren, de leerdoelen die je belangrijk vindt of van wat je nodig hebt. Deze keuze kun je op elk gewenst moment aanpassen. Zo kun je lineair werken: je volgt de aangeboden thematische leerlijn. Je kunt ook een leerlijn per vaardigheid of met alleen receptieve of productieve vaardigheden volgen. In eDition is het mogelijk om een unieke leerroute per student of groep samen te stellen uit verschillende thema’s of taken, al dan niet op verschillende niveaus. Zet ze in een eigen volgorde of laat ze weg uit het curriculum. Met Boek OpMaat kun je de door jou gekozen thema’s, in de volgorde die jij wilt, bundelen in een boek. Zo sluit DoorNederlands nóg beter aan op jouw onderwijs.

  Differentiëren - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  Werk met meerdere niveaus in één groep

  Om alle studenten goed bij de les te houden en te motiveren, maakt differentiëren hét verschil. Als student (en docent) krijg je met een licentie van DoorNederlands online toegang tot niveau 2F én 3F. De student begint bij het gewenste niveau, maar kan naar een taak op een niveau hoger of lager als hij hier behoefte aan heeft. Wel werken al jouw studenten in een soortgelijke context en in dezelfde online leeromgeving, eDition. Zo kunnen er meerdere niveaus in een klas bezig zijn met hetzelfde onderwerp. En dus kun je jouw studenten op hun eigen taalniveau en tempo aan het werk zetten, hun voortgang realtime bijhouden en ze laten schuiven tussen niveaus.

  eDition - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  eDition biedt een unieke leerweg met betere resultaten

  Al het lesmateriaal van DoorNederlands is beschikbaar in de online leeromgeving eDition. Hier kunnen jouw studenten zelfstandig, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo aan de slag. Ze krijgen direct het juiste antwoord op de opdrachten en de open vragen geven veel ruimte voor zelfreflectie en evaluatie. Jij en je studenten hebben daarbij live inzicht in de voortgang en resultaten. Met de gebruiksvriendelijke arrangeertool in eDition kun je een unieke leerroute samenstellen voor een individuele student of een groep studenten. Kies relevante onderdelen uit verschillende thema’s, taken en niveaus. Zet ze in een eigen volgorde. Of laat ze weg uit het curriculum.   Docenten bieden we verder veel extra docentenmateriaal, zoals handleidingen, toetsen, examenvoorbereiding en instellingsexamens.

  Instellingsexamens - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  18 door CIIO gevalideerde instellingsexamens

  Speciaal voor docenten die gebruikmaken van DoorNederlands, bieden we kosteloos 18, door CIIO gevalideerde, instellingsexamens aan. Voor elk van de vaardigheden Gesprekken voeren, Schrijven en Spreken zijn er drie examens beschikbaar, zowel op niveau 2F als 3F. Hiermee beschik je over een volledig lesaanbod, van de eerste les tot aan de laatste examens.

  Vraag de examens online aan
  Stel zelf je boek samen - Wat biedt de methode - DoorNederlands - mbo

  Nu ook mogelijk: Stel zelf je boek samen

  Om DoorNederlands nóg beter op jouw onderwijs te laten aansluiten, bieden we Boeken OpMaat aan. Hiermee kun je de door jou gekozen thema’s, in de volgorde die jij wilt, bundelen in een boek. Geef je les over een bepaalde vaardigheid of thema? Stel dan een boek samen met alleen die thema’s die jij hiervoor relevant vindt!  Jouw ‘Boek OpMaat’ krijgt een gepersonaliseerd omslag met een zelfgekozen titel en jullie eigen logo. En je kunt zelf pagina’s toevoegen, zoals een inleiding of lesplanning. Een makkelijke en professionele manier om je eigen maatwerkboek samen te stellen en de lesmethode op maat aan te bieden aan je studenten.

  Onze collega's helpen graag!

  Onze collega's helpen graag!

  Team beroepsonderwijs & NT2

  033-4483700
  Stuur een email