Hulp bij inloggen     winkelwagen
Mbo Magazine 2021

Jij hebt passie en liefde voor je vak als docent. Dus bereid je de lessen goed voor en geef je jouw studenten nuttige opdrachten mee. Maar wat als zij zich niet gemotiveerd voelen? Grote kans dat ze dan minder aandachtig meedoen aan je les, je lesstof minder snel oppikken en deze stof ook minder soepel verwerken.

De uitdaging is dus studenten te motiveren. En als partner van onderwijsinstellingen helpen we je daar graag bij. Daarom dit magazine: vol tips en tricks van collega-docenten en andere onderwijsexperts, gebaseerd op hun praktijkervaring, onderzoek en gesprekken met studenten. Van de suggestie om podcasts, puzzels en poëzie te gebruiken tot ervaringen uit Aruba en theoretisch inzicht in intrinsieke motivatie.

Er is natuurlijk geen one-size-fi ts-all-oplossing. Maar wie weet vind je in de vele artikelen in dit blad wel een paar ideeën die je inspireren. Een aanpak die je ligt. Of een tip waar je meteen wat mee kunt in je klas. En misschien vinden jouw studenten het daardoor nét een beetje leuker om te leren, hebben jouw lessen extra impact en krijg jij nog meer plezier in lesgeven. We hopen het van harte.

Bekijk hieronder de eerste pagina's. Na de zomervakantie kun je het magazine weer aanvragen.

Magazine mbo ThiemeMeulenhoff

Magazine mbo ThiemeMeulenhoff

Magazine mbo ThiemeMeulenhoff