Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
MBO-evenement 2019

Kom 16 mei naar het MBO-evenement!

Na het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een MBO-evenement om jou te inspireren. Deze keer met het thema toekomst!

Met een inspiratiesessie van Maarten van der Weijden, een talentenworkshop van Youngworks, de docent van het jaar Dirk Megens en nog veel meer!  Meer informatie over de eerste sprekers en workshops vind je hieronder. 

Bestel alvast je gratis ticket!

Inspiratiesessie van Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden

“Je doelen bereiken: hard werken, goed nadenken en veel geluk hebben!”
Tijdens zijn presentaties stelt Maarten de vraag of succes maakbaar is en of je hier controle op kan uitoefenen. Hij zet aan tot nadenken over het leven en de sterke en minder sterke punten en hoe persoonlijke en professionele doelen behaald kunnen worden. Maarten heeft het ook over het bereiken van consistent en duurzaam succes. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol wordt? Wat zijn de 'geheimen'?

Youngworks Talenten Workshop

Workshopleider: Miek Crouzen van Youngworks

Miek Crouzen | mbo | Evenement 2019In deze workshop neem je een student in gedachten en ga je een talentroadmap maken!
Je kunt je talenten op veel verschillende terreinen ontwikkelen: in wetenschap, sport, kunst, muziek en ondernemen, maar ook op creatief of sociaal gebied. Daarmee zijn talenten meestal veel breder dan wat we op school aanspreken. Het onderwijs kijkt bovendien vaak naar wat kinderen nog niet goed kunnen. Maar wat zou er gebeuren als we beginnen bij wat iemand wél goed kan en meer aandacht geven aan wat iemand echt leuk vindt? Miek van Youngworks gaat met jou aan de slag door middel van een talentroadmap!

Online en Offline aan de slag met MeneerMegens

Workshopleider: Dirk Megens - mbo-docent van het jaar

Dirk Megens

In 2013 begon Dirk Megens onder de naam MeneerMegens voor zijn eigen studenten op het ROC Nijmegen een YouTube-kanaal met rekenuitleg. Inmiddels is dit kanaal ruim 1,5 miljoen keer bekeken en staan er ruim 125 rekenvideo’s online. Naast dit kanaal heeft hij een gratis toegankelijke website gemaakt waar allerlei extra uitleg en opdrachten beschikbaar zijn. Begin 2019 is hij verkozen tot Leraar van het Jaar. In deze workshop zal MeneerMegens zijn ‘pilaren’ voor een goede rekenles delen en verder inzoomen op het kunnen inzetten van zijn verschillende video’s. Je gaat met praktische tips de workshop uit, die je direct kunt inzetten in je lessen.

Inspiratiebar technologie in het onderwijs

Workshopleider: Sander van Acht

Sander van Acht | mbo-event | 2019Iedere dag ontdekken we weer nieuwe en nog betere ICT-toepassingen; een ontwikkeling die alleen maar sneller gaat. Maar welke kansen liggen er nou echt voor al deze technologische vernieuwingen? En hoe kunnen we technologie zo inzetten dat het iets toevoegt, in plaats van als 'extra' te voelen?

In deze ‘Inspiratiereis’ neemt Sander van Acht je mee langs allerlei verschillende ICT-toepassingen. Hij laat je zien hoe ze jouw onderwijs zowel in kleine als grote mate verder kunnen verbeteren. Dat doet hij door niet alleen concrete voorbeelden uit de praktijk te tonen, maar vooral door je zelf te laten ervaren wat de impact van al deze technologie kan zijn. Kortom, een fascinerende reis met 100% inspiratie-garantie!

Gepersonaliseerd leren in het mbo

Workshopleider: Peter Hameleers van ROC Leeuwenborgh

Gepersonaliseerd leren staat op het ROC Leeuwenborgh hoog op de agenda. Niet voor niets is het practoraat gepersonaliseerd leren zich op het ROC heeft gevestigd. Zodat het geleerde uit de praktijk breed uitgezet kan worden en waar nodig verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Maar wat is gepersonaliseerd leren eigenlijk? En hoe breng je het als team in de praktijk en tot leven in de klas? Wat betekent dat voor de docenten/studenten en de werkwijze die ze gewend zijn? Peter Hameleers (docent ROC Leeuwenborgh) vertelt over de successen, welke hobbels hij tegenkwam en welk advies hij heeft voor opleidingen die denken over of al bezig zijn met het ontwerpen en implementeren van gepersonaliseerd leren.

De impact van trends op beroepen

Workshopleiders: Priya Jankie en Sandra Mathijssen van SBB

Priya Jankie | mbo | Evenement 2019Benieuwd naar wat de veranderingen zijn in het werkveld waar we studenten voor opleiden? Leer hoe de resultaten van trendonderzoek bij SBB input vormen voor kwalificatiedossiers. Natuurlijk weten we dat de arbeidsmarkt in een razendsnel tempo verandert. Maar weten we ook wat dat betekent voor de inhoud van een opleiding? We presenteren de nieuwste trendinzichten en gaan in een interactieve workshop samen aan de slag met de meest relevante trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in de vorm van een trendspel, waarin we u uitdagen de ontwikkelingen te vertalen naar wat ze betekenen voor de taken en vaardigheden van de medewerker van de toekomst.

Teams aan zet. Een goed idee? Of bezint eer ge begint?

Workshopleider: Ivonne Harmsen, directeur van EduChange 

Ivonne Harmsen | mbo | Evenement 2019Op grond van de ervaringen van de afgelopen jaren in diverse scholingstrajecten in verschillende roc’s is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn de ervaringen, kansen en obstakels? Er is al veel over gezegd en geschreven in theorie, maar wat hebben we er nu van geleerd? Wat is er nodig om invulling te geven aan de opdracht 'Teams aan zet'.

In deze workshop deelt en ordent Ivonne praktische en concrete ervaringen; de kwaliteitscultuur, de structuur en aansturing, de besluitvorming, de inrichting van de administratie en organisatie, de dynamiek en energie in de groep, de erkenning van talent, de ondersteuning en de staf-lijn relatie, de faciliteiten en de infra-structuur, de innovatie van het curriculum en het onderwijsconcept op korte en lange termijn, het onderwijs van alle dag, etc.

Trends in zorg

Worskhopleider: Astrid Westerbeek, directeur onderzoek en innovatie bij FWG

Astrid Westerbeek | mbo-event | 2019Astrid neemt je in sneltreinvaart mee door de laatste trends en ontwikkelingen in de zorg. Op basis van trendonderzoeken onder bestuurders en HR-managers gaat Astrid in deze bijeenkomst onder meer in op waardegedreven zorg, vliegende verzorgers en aantrekkelijk werkgeverschap.

Ze rondt af met de vraag: wat betekenen deze bewegingen voor verandering van het werken in de zorg?

Gelukskunde binnen het mbo

Workshopleiders: Agatha Roosloot en Dorothy van het Hof, docenten bij Aventus

Agatha Roosloot en Dorothy van het Hof | mbo | Evenement 2019In deze workshop geven Agatha en Dorothy voorbeelden uit hun lessen over geluk en ga je aan de slag met praktijkoefeningen. Door het invoeren van gelukslessen staan studenten stil bij het ervaren van hun eigen geluk of het ontbreken daarvan. Hierdoor worden zij zich bewust van wat je als mens nodig hebt om je gelukkig te voelen.

Door de twaalf wetenschappelijke bewezen geluksactiviteiten krijgen de studenten tools om hun eigen geluk te bevorderen en om vervolgens stil te kunnen staan bij het geluk van anderen, bijvoorbeeld in hun stage. Zingeving en bewustwording staan centraal in deze sessie.

Blik terug op vorig jaar