Hulp bij inloggen     winkelwagen
eDition ThiemeMeulenhoff

Online leeromgeving eDition

Wij maken eDition elke dag nóg beter.

Bekijk de ontwikkelingen!

Op basis van wensen en ervaringen blijven we eDition aanvullen en verbeteren. Er komen regelmatig vernieuwingen beschikbaar die het werken met onze online leeromgeving nog gebruiksvriendelijker maken, voor jou én je studenten. Je vindt hier een overzicht met beknopte uitleg over de meest recente vernieuwingen.

April 2021

Zoeken in theorie, bronnen en begrippen

Zoeken in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten en docenten kunnen nu eenvoudig zoeken in de theorie, bronnen en begrippen. Vervolgens klik je eenvoudig door naar de betreffende pagina. Je kunt zoeken binnen een stream en binnen een hele methode. Zo vind je snel de informatie die je zoekt.

Mart laat je in de video Zoeken in eDition zien hoe het werkt!

> Naar de uitlegvideo's

Kerstvakantie 2020

Resultaten sorteren

Resultaten sorteren in eDition ThiemeMeulenhoff

De optie Leerling sorteren is toegevoegd aan de resultatenoverzichten. Je kunt daarbinnen niet alleen sorteren op voor- en achternaam, maar ook op het gemiddelde resultaat en het aantal gemaakte opdrachten. Vervolgens kun je binnen opdrachtenblokken opnieuw sorteren op het gemiddelde resultaat en op het aantal studenten dat een opdracht heeft gemaakt. Zo kun je gericht extra uitleg of meer uitdaging bieden.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's

Nieuw statusoverzicht

Statusoverzicht in eDition ThiemeMeulenhoff

Dit overzicht toont direct de actuele status van iedere student, per paragraaf, per opdrachtenblok en per opdracht. Zo heb je nóg sneller inzicht in de voortgang.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's 

Augustus 2020

Feedback geven aan jouw studenten

Feedback geven in eDition ThiemeMeulenhoff

Als docent kun je nu per student per vraag feedback geven. Dat doe je door bij het betreffende resultaat op de knop ‘Feedback’ te klikken. Er verschijnt een pop-up waar je jouw feedback kunt typen. De student krijgt hier vervolgens een melding van en kan de door jou gegeven feedback bij de betreffende opdracht bekijken.

Overzichtspagina voor studenten

Overizchtpagina studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten hebben nu de beschikking over een overzichtspagina waar de laatst behaalde resultaten zichtbaar zijn. Ook kunnen studenten vanuit hier navigeren naar al het digitale lesmateriaal van de ThiemeMeulenhoff methodes waar zij een licentie voor hebben. Als je lesmateriaal op maat hebt klaargezet voor jouw studenten, dan vinden ze dat hier ook terug.

Meldingen voor studenten

Meldingen voor studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten hebben nu eenvoudig inzicht in alle meldingen die voor ze klaarstaan. Deze bevinden zich onder het belletje aan de rechter bovenkant van het scherm. Studenten zien hierin meldingen als er bijvoorbeeld een opdracht is aangezet, een resultaat is gewist of als er feedback is gegeven door de docent. Op de overzichtspagina zien studenten meldingen van alle ThiemeMeulenhoff methodes waarvoor zij een licentie hebben. Binnen een methode zelf ziet een student alleen de meldingen van de betreffende methode.

Lesmateriaal op maat klaarzetten

Arrangeren in eDition ThiemeMeulenhoff

Met onze mbo methodes TouchTech, DoorEngels en DoorNederlands kun je nu eigen arrangementen samenstellen. Daarmee kun je lesmateriaal op maat klaarzetten voor een bepaalde klas of student. Je selecteert de blokken en/of de theorie en bepaalt zelf de volgorde. Vervolgens geef je aan welke klas of student het arrangement te zien krijgt. De vorderingen van de studenten kun je gewoon in je dashboard blijven volgen.

Bekijk de video Arrangeren voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's

Juli 2020

Integratie met Microsoft Teams

Integratie ms teams eDition ThiemeMeulenhoff

Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden studenten in het voortgezet en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Studenten die les krijgen uit onze methodes gebruiken daarnaast eDition. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor studenten en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Hier lees je er meer over.