Hulp bij inloggen     winkelwagen
eDition ThiemeMeulenhoff

Online leeromgeving eDition

Wij maken eDition elke dag nóg beter.

Bekijk de ontwikkelingen!

Op basis van wensen en ervaringen blijven we eDition aanvullen en verbeteren. Er komen regelmatig vernieuwingen beschikbaar die het werken met onze online leeromgeving nog gebruiksvriendelijker maken, voor jou én je leerlingen. Je vindt hier een overzicht met beknopte uitleg over de meest recente vernieuwingen.

December 2021

Vormgeving en navigatie vernieuwd en verbeterd

Screenshot van het redesign van de theorie in eDition voor het mbo | ThiemeMeulenhoff

Screenshot van het redesign van de leerdoelen in eDition voor het mbo | ThiemeMeulenhoff

Om het online werken met jouw methode nóg prettiger te maken, vernieuwen en verbeteren we de vormgeving en navigatie van onze digitale leeromgeving eDition. Verder blijft eDition gewoon werken zoals je gewend bent. Sinds 6 december kun je als docent alvast een kijkje nemen! Zodra duidelijk is dat het voor docenten én studenten goed werkt, gaan we over. De oude versie blijft dan nog een poosje beschikbaar.

De voordelen van de vernieuwde omgeving:

  • Duidelijke en eenduidige navigatie door de volledige leeromgeving heen.
  • Duidelijk onderscheid tussen de functionaliteiten voor docenten en studenten.
  • Verbeterde toegankelijkheid, zodat iedereen - met of zonder functionele beperking - goed met de leeromgeving kan werken.
  • Minder afleiding door de rustigere look and feel.
  • De theorie en opdrachten overzichtelijk bij elkaar in een paragraaf.
  • Meer mogelijkheden voor toekomstige doorontwikkeling (zoals bijvoorbeeld de weergave van resultaten).

Hoe kan ik de nieuwe versie bekijken?

Om de vernieuwde omgeving te kunnen bekijken klik je rechtsboven op je naam. In het dropdown-menu klik je vervolgens op ‘Vernieuwde omgeving’. Als je terug wilt naar het huidige eDition klik je in hetzelfde menu op ‘Oude omgeving’. Liever eerst meer uitleg? Bekijk onderstaande video waarin Thiemo alles over de vernieuwingen vertelt.

Geef feedback!

Laat ons weten wat je van de vernieuwde vormgeving en navigatie vindt! Gebruik daarvoor de feedback-knop in eDition. Deze vind je helemaal rechts in het scherm. Op basis van jouw feedback kunnen we eDition steeds verder verbeteren.

eDition: heldere opmaak, meer impact

Hoe zorg je dat studenten zo lang mogelijk focus houden en zo snel mogelijk leren? Een slim vormgegeven online omgeving helpt! ThiemeMeulenhoff kiest daarom voor een overzichtelijke, heldere en relatief sobere opmaak van eDition.


De basis
We baseren onze keuze op wetenschappelijk onderzoek naar leren. Als jouw student iets leert, dan begrijpt, verwerkt en onthoudt hij informatie. Hij neemt informatie op in zijn werkgeheugen en slaat het van daaruit op in zijn langetermijngeheugen. Helaas blijkt er maar beperkte plek in dat werkgeheugen. Raakt het werkgeheugen overbelast? Dan begint de student trager te leren en kan hij zelfs helemaal afhaken.

De uitdaging
Onderzoek toont ook aan dat het uitmaakt hoe je tekst en beeld op een pagina of scherm zet. De juiste plek en opmaak zorgen ervoor dat een student zoveel mogelijk informatie in zijn werkgeheugen krijgt, voordat het te vol raakt. En dat is dé uitdaging – niet alleen voor die student of voor jou als docent, ook voor ons als ontwikkelaars van (online) lesmateriaal. Dus kiezen wij in ons lesmateriaal voor de plek en opmaak die leren het meest stimuleren.

Het resultaat

In eDition plaatsen we tekst en beeld gestructureerd, helder en relatief sober op het scherm, zodat de student de ordening van informatie het snelst doorziet. Zo kan hij meteen de focus leggen op wat relevant is. Zijn werkgeheugen vult zich daardoor vooral met díé informatie. Meer grafische elementen zouden het materiaal misschien leuker maken om naar te kijken, maar ook minder effectief. En impact staat bij ons voorop!


April 2021

Zoeken in theorie, bronnen en begrippen

Zoeken in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten en docenten kunnen nu eenvoudig zoeken in de theorie, bronnen en begrippen. Vervolgens klik je eenvoudig door naar de betreffende pagina. Je kunt zoeken binnen een stream en binnen een hele methode. Zo vind je snel de informatie die je zoekt.

Mart laat je in de video Zoeken in eDition zien hoe het werkt!

> Naar de uitlegvideo's

Kerstvakantie 2020

Resultaten sorteren

Resultaten sorteren in eDition ThiemeMeulenhoff

De optie Leerling sorteren is toegevoegd aan de resultatenoverzichten. Je kunt daarbinnen niet alleen sorteren op voor- en achternaam, maar ook op het gemiddelde resultaat en het aantal gemaakte opdrachten. Vervolgens kun je binnen opdrachtenblokken opnieuw sorteren op het gemiddelde resultaat en op het aantal studenten dat een opdracht heeft gemaakt. Zo kun je gericht extra uitleg of meer uitdaging bieden.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's

Nieuw statusoverzicht

Statusoverzicht in eDition ThiemeMeulenhoff

Dit overzicht toont direct de actuele status van iedere student, per paragraaf, per opdrachtenblok en per opdracht. Zo heb je nóg sneller inzicht in de voortgang.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's 

Augustus 2020

Feedback geven aan jouw studenten

Feedback geven in eDition ThiemeMeulenhoff

Als docent kun je nu ook per student per vraag feedback geven. Dat doe je door bij het betreffende resultaat op de knop ‘Feedback’ te klikken. Er verschijnt een pop-up waar je jouw feedback kunt typen. Jouw student krijgt hier vervolgens een melding van en kan de door jou gegeven feedback bij de betreffende opdracht bekijken. 

Overzichtspagina voor studenten

Overizchtpagina studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Jouw studenten hebben nu de beschikking over een overzichtspagina waar de laatst behaalde resultaten zichtbaar zijn. Ook kunnen studenten vanuit hier navigeren naar al het digitale lesmateriaal van de ThiemeMeulenhoff methodes waar zij een licentie voor hebben. Als je lesmateriaal op maat hebt klaargezet voor jouw studenten, dan vinden ze dat hier ook terug.

Meldingen voor studenten

Meldingen voor studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten hebben nu eenvoudig inzicht in alle meldingen die voor ze klaarstaan. Deze bevinden zich onder het belletje aan de rechter bovenkant van het scherm. Studenten zien hierin meldingen als er bijvoorbeeld een opdracht is aangezet, een resultaat is gewist of als er feedback is gegeven door de docent. Op de overzichtspagina zien studenten meldingen van alle ThiemeMeulenhoff methodes waarvoor zij een licentie hebben. Binnen een methode zelf ziet een student alleen de meldingen van de betreffende methode.

Lesmateriaal op maat klaarzetten

Arrangeren in eDition ThiemeMeulenhoff

Vanaf het nieuwe schooljaar kun je met de totaallicentie van MIXED, onze methode voor vmbo beroepsgericht, eigen arrangementen samenstellen. Daarmee kun je lesmateriaal op maat klaarzetten voor een bepaalde klas of student. Je selecteert de blokken en/of de theorie en bepaalt zelf de volgorde. Vervolgens geef je aan welke klas of student het arrangement te zien krijgt. De vorderingen van de studenten kun je gewoon in je dashboard blijven volgen.

Juli 2020

Integratie met Microsoft Teams

Integratie ms teams eDition ThiemeMeulenhoff

Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden studenten in het voortgezet en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Studenten die les krijgen uit onze methodes gebruiken daarnaast eDition. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor studenten en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Hier lees je er meer over.