Hulp bij inloggen     winkelwagen
Blogs mbo ThiemeMeulenhoff

Blogs Voor het mbo

"Ik wil heel goed worden in dit vak"

 
Voor Hanna Kreling (19) is ‘blended leren’ de gewoonste zaak van de wereld. De mbo-studente Verpleegkunde gebruikt én de boeken én de digitale omgeving van ThiemeMeulenhoff. ‘Dit materiaal motiveert me echt.’
Hanna Kreling aan het werk


Niet dat het Hanna aan eigen motivatie ontbreekt. ‘Mijn moeder, broer en schoonzus zijn al verpleegkundigen en vertellen er altijd heel aanstekelijk over. Dat gold ook voor mijn vader, tot hij door een hersenbloeding moest stoppen met werken. Toen hij in het ziekenhuis lag, zag ik van dichtbij hoe mooi en belangrijk verpleegkundig werk is. Sinds die tijd weet ik: dit wil ik ook. En ik wil er heel goed in worden.’

Nuttig blijven
Het materiaal van ThiemeMeulenhoff past bij haar ambitie, zegt ze. ‘Het bevat een heleboel informatie, meer dan nodig is voor toetsen. Het is toegankelijk geschreven, heeft een duidelijke opbouw en bevat verhelderende plaatjes.’ Hanna vindt dat fijn. ‘Ik wil vaak meer weten dan echt noodzakelijk is. En dat kan nu gewoon. De boeken blijven bovendien nuttig, ook na mijn opleiding. Als ik later iets wil weten waarover ik geen les heb gehad, dan staat het er zeker in. En doordat ze zo overzichtelijk zijn, kan ik het ook nog eens snel vinden.’

Leuker maken

Haar opleiding bij Landstede MBO laat studenten kiezen, zegt Hanna. ‘We kunnen de theorie online lezen, maar ook in boeken. Ik vind dat laatste het prettigst. Maar ik weet dat andere studenten liever op een scherm lezen, ook omdat ze dan geen zware naslagwerken hoeven mee te sjouwen.’ Opdrachten stelt de opleiding alleen online beschikbaar. ‘Die zijn gevarieerd, relevant, overzichtelijk en duidelijk – net als de boeken. Dankzij dit materiaal is mijn studie nóg leuker, leerzamer en interessanter.’
 

Ontvang automatisch een berichtje als er nieuwe blogs of lesbrieven online staan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste de nieuwste in je inbox?