Hulp bij inloggen     winkelwagen
Blogs mbo ThiemeMeulenhoff

Podcast Voor het mbo

Innovatie in het onderwijs

Beluister de podcast voor lesinspiratie

Hoe houd je studenten gemotiveerd – ook in coronatijd? Door nieuwe, originele en aansprekende manieren te zoeken om les te geven, zeggen Harold Meulendijks en Renske van Berlo. Zo ontwikkelden de twee docenten op ROC Ter AA zelf een podcast over Ontwikkelingspsychologie. ‘Studenten én collega’s zijn enthousiast.’
Koptelefoon

Benieuwd naar de podcast die Renske en Harold opnamen voor hun les over adolescentie?

Beluister de podcast hier

Verder lezen

Benieuwd hoe Harold en Renske op het idee van een podcast zijn gekomen én hoe zij te werk gaan? Lees het hele interview.
Student Kaya vertelt wat zij van de lessen met de podcasts vindt.


Renske van Berlo studeerde in 2017 af als Docent Omgangskunde aan de Fontys Hogeschool. Na haar stage op ROC Ter AA werd ze er docent. Ze geeft binnen Zorg en Welzijn les in sociale vakken, zoals communicatie, burgerschap en ontwikkelingspsychologie. Ook is ze SLB’er en volgt ze een master Leren en Innoveren.

 

 

 

Harold Meulendijks studeerde in 2000 af aan het Brabants Conservatorium. Datzelfde jaar werd hij Docent Muziek op ROC Ter AA. Tegenwoordig richt hij zich hier echter vooral op Projectonderwijs, (Ontwikkelings)psychologie en Studieloopbaanbegeleiding. Ook is hij docent Expressief Talent, een keuzedeel waarin studenten creativiteit en innovatie leren inzetten in studie en werk.Ontvang automatisch een berichtje als er nieuwe blogs of lesbrieven online staan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste de nieuwste in je inbox?