Hulp bij inloggen     winkelwagen
Herfsttips voor het mbo

5 herfsttips voor het mbo

Ben je dit schooljaar soepel gestart? We hebben een aantal tips voor je om ook na de herfstvakantie weer lekker aan de slag te gaan.

Tip 1: Gebruik de lesbrieven voor nóg meer lesvariatie

Regenlaarzen


Het moet natuurlijk maar net kunnen. Maar zet je graag verschillende groepswerkvormen in tijdens je les? Bekijk dan eens onze lesbrieven. Alle werkvormen kun je direct en makkelijk in de klas inzetten. We hebben er inmiddels 15 gemaakt en vullen ze dit schooljaar regelmatig aan.

Naar de lesbrieven

Tip 2: Bekijk lestips uit de praktijk

Laat je inspireren door collega-docenten. Bekijk de 18 lesideeën uit de praktijk die jouw lessen nóg leuker maken.

Heb je zelf een leuke tip die je wel wilt delen? Mail ons!

Bekijk de lestips

Tip 3: Maak gebruik van het docentenmateriaal

Paraplu


Op de docentstartpagina van jouw methode vind je ondersteunende materialen, zoals handleidingen en toetsen. Je krijgt toegang met een docentlicentie. Heb je die nog niet? Gebruikersexemplaren en docentlicenties bestel je eenvoudig via onze website.

Bestel direct

Tip 4: Haal nog meer uit de digitale leeromgeving eDition

Met de digitale leeromgeving eDition kan veel. Studenten krijgen direct feedback als ze digitale werkopdrachten doen, je vindt er online dashboards waarmee je de prestaties van studenten kunt checken én we hebben de koppeling tussen de online omgeving en Microsoft Teams mogelijk gemaakt. Dit zijn pas enkele voorbeelden.

Lees meer over eDition

Tip 5: Laat je inspireren door onze blogs

Vogel

 

Pak er een warm kopje thee bij en ga naar onze blogpagina. Daar vind je namelijk diverse inhoudelijke artikelen over onderwijsontwikkelingen, zoals gepersonaliseerd en online leren.

Maar dat niet alleen! Zo beschrijven studenten hoe zij het beste leren en schijnen verschillende docenten hun licht over het motiveren van studenten.

Laat je inspireren