Home
Kennis en inspiratie
Voortgezet onderwijs

Leer Engelse werkwoorden met Irregular verb Jenga

Lesidee: Irregular Verb Jenga

Leer Engelse werkwoorden met Irregular verb Jenga

Lesidee: Irregular Verb Jenga

Spelenderwijs en effectief irregular verbs leren? Speel Irregular Verbs Jenga met je leerlingen!  

Zo bereid je het voor 

Koop bij de kringloop of via Marktplaats een (of twee, afhankelijk van de grootte van de klas) Jengaspellen. Kies evenzoveel irregular verbs uit je woordenlijst als dat je blokjes hebt. Schrijf op de ene kant van een blokje het Nederlandse werkwoord (niet op de smalle zijkant, maar het grote vlak) en op de andere kant de Engelse onregelmatige vervoeging. Totdat je uiteindelijk op elk blokje een ander werkwoord - aan de ene kant het Nederlands en aan de andere kant het Engels - hebt staan.  

Zo speel je het spel 

Verdeel de klas in twee (of meer, afhankelijk van de grootte van de klas) groepen. Bouw twee (of meer) Jengatorens. Je kunt kiezen of je een hele Jengaset gebruikt of kleinere torens maakt met een halve set. Stapel de blokken zo dat het Nederlandse werkwoord op de bovenkant staat.  

Wijs een leerling aan die als eerste een blokje er tussenuit mag pakken. Laat de leerling het Nederlandse woord oplezen en vervolgens zonder het blokje om te draaien het Engelse werkwoord en de vervoeging zeggen.

Is het werkwoord en/of de vervoeging niet goed, dan moet hij of zij nóg een blokje pakken - net zo lang tot hij/zij het goed heeft. Heeft de leerling het goed, dan is de volgende aan de beurt. Het blokje dat gespeeld is, legt de leerling weer bovenop de toren. Als de toren omvalt is het spel afgelopen.  

Dus: hoe beter je je irregular verbs beheerst, hoe groter de kans dat je de toren staande houdt.  

Met dank aan docent Loes van Kempen voor dit lesidee. 

_________

Leerdoel: je leert onregelmatige werkwoorden gebruiken. 

  • Grammar 

  • Irregular verbs, gamification 

  • A1-B1 

  • Interactie  

  • Klassikaal, in groepjes 

  • 15-25 minuten 

Engels leren met New Interface LRN-line

New Interface LRN-line is de vernieuwende lesmethode Engels - voor onder- en bovenbouw - waarmee je je leerlingen vertrouwen en skills geeft om wereldwijd connecties aan te gaan. Met het flexibele, praktijkgerichte materiaal heb je alle vrijheid om je leerlingen op hun eigen niveau te laten leren.

Ontdek New Interface

Uitgelicht

Ons team helpt je graag verder

Ons team helpt je graag verder

Team voortgezet onderwijs

033 - 44 83 600
Stuur een e-mail