Home
Kennis en inspiratie
Voortgezet onderwijs

Lesideeën van Vivo bij De Wilde Noordzee

Aan de slag met het thema de Noordzee

Lesideeën van Vivo bij De Wilde Noordzee

Lestips van Vivo bij het thema Noordzee

In biologiemethode Vivo vind je prachtig natuurbeeld, mede dankzij de samenwerking met EMS Films. Misschien heb je de films De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad of Onder het Maaiveld al gezien? In september 2024 gaat de nieuwe film De Wilde Noordzee in première. Aansluitend bij die film heeft Vivo een educatieve poster met lesopdracht ontwikkeld bij het thema 'Hoe zorg je voor een duurzame Noordzee?'

Hieronder vind je die opdracht en meer lesideeën bij het thema Noordzee:

27 mei: Vivo-webinar De Wilde Noordzee

Op maandag 27 vond het webinar 'De Wilde Noordzee, vol praktische tips voor je biologieles' plaats. Daarvoor hoeft je school niet in de buurt van de kust te zitten! Dit webinar is voor biologiedocenten in het hele land interessant. Ignas van Schaick van EMS Films liet als sneak preview alvast enkele fragmenten zien van De Wilde Noordzee. Die tonen de rijke natuur, maar ook wordt het kwetsbare ecosysteem van de Noordzee onderzocht. Je hoort in dit webinar hoe je de film in je les zou kunnen inzetten.

Bas van der Sanden van onderwaterbiologie geeft veel praktische lestips bij het onderwerp de Noordzee. Als duiker, gastdocent en ontwikkelaar van lesmateriaal weet hij als geen ander hoe je leerlingen kunt enthousiasmeren voor dit onderwerp. Je krijgt materialen te zien die verwondering zullen opwekken bij je leerlingen, en hoort hoe je hier makkelijk aan kunt komen voor jouw eigen lessen.

Kijk de webinar-opname hieronder terug. NB: Alleen de teaser van De Wilde Noordzee is in de video opgenomen. De andere getoonde fragmenten zijn alleen live tijdens het webinar uitgezonden. De film kun je vanaf 12 september 2024 in de bioscoop bekijken.

Uitgelicht