Lestip

Uniform

Zo zet je deze lestip in

Lesdoel: Nadenken over de rol van uiterlijk, je identiteit Lesduur: Variabel

Ondernemer Linda Jansen: 'Als studenten in schooluniformen naar school komen zou de concentratie meer op de lessen gericht zijn dan op elkaar. Maar dat idee is niet praktisch uitvoerbaar, helaas. Daarom heb ik de volgende bedacht.

Laat iedereen een dag in dezelfde kleren (online) naar school komen. Allemaal in een spijkerbroek en wit T-shirt. Bespreek na die dag hoe het was. Voelde je je anders? Hoe belangrijk is kleding? Wat heeft kleding te maken met je identiteit? Kon je je beter concentreren, vond je het prettig of helemaal niet? Wat zijn de voor- en nadelen van schooluniformen? Is de wereld anders als we allemaal hetzelfde dragen? De nabespreking kun je doen met een groepsgesprek, een debat, iets plenairs in de aula, een verslag laten maken.'

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht