Home
Kennis en inspiratie
Mbo

Pecha Kucha in de klas

Lestip

Pecha Kucha in de klas

Ideale Japanse presentatievorm

Lesdoel: Leren een onderwerp of jezelf te presenteren Lesduur: 2 x 50 minuten Nodig: Computers, beamers, PowerPoint of Prezi

De Japanse presentatievorm Pecha Kucha uit de managementwereld is prima toepasbaar in het onderwijs. Het is weer eens wat naders dan de geijkte spreekbeurt of PowerPoint en zeer geschikt om een onderwerp te behandeling of iemand iets te laten presenteren, Kies eerst een thema of onderwerp uit. Een presentatie of vluchtelingen, make-up of jezelf. Kies twintig foto's die je in twintig keer twintig seconden aan je publiek laat zien. Met een duidelijke rode draad erin. Degene die de presentatie geeft praat iedere keer dat hij een foto laat zien twintig seconden over zijn onderwerp. Niet langer en niet korter. Na 6.40 minuten is het verhaal klaar. Dit vereist een goede voorbereiding, omdat je maar weinig tijd hebt voor uitleg. De foto's moeten duidelijk en voor zichzelf spreken. Zij bepalen immers de boodschap van het verhaal. Laat ze zien over de volle breedte van de presentatie. Studenten moeten thuis goed oefenen met de timer aan. Lukt het om iedere foto in twintig seconden uit het hoofd op een levendige manier toe te lichten? Het leuke is dat iedereen in die korte tijd én door de snelle afwisseling heel goed luistert.

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht