Lesbrief

Het motivatie-ABC

Lesbrief ‘Het motivatie-ABC’

Hoe verleid je je studenten tot leren? Het motivatie-ABC kan daarbij helpen. Met deze praktische checklists kijken we naar de A van autonomie, de B van binding en de C van competentie. Welke motivatietips spreken jou het meest aan? We maakten deze checklists samen met Alard Joosten, oud-docent en auteur van het boek 'Studenten verleiden tot leren'.

Download de lesbrief hier

Over Alard Joosten

De motivatietips op deze pagina's zijn opgesteld in samenwerking met oud-docent Alard Joosten. Hij is eigenaar van De Docentenacademie, waar docenten leren wat zij zelf kunnen doen om hun onderwijs effectiever te maken. Joosten is daarnaast auteur van het boek “Studenten verleiden tot leren”. In dit werk neemt hij de zelfdeterminatietheorie van Edward L. Deci en Richard M. Ryan als uitgangspunt. Deze theorie stelt dat het vervullen van de basisbehoeften autonomie, binding en competentie bijdraagt aan motivatie. Joosten legt de theorie uit, geeft er met ‘motivatie-ABC’ een toegankelijkere naam aan en biedt handvatten om er in de onderwijspraktijk mee aan de slag te gaan. Luister ook de podcast over dit boek!

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht