Home
Kennis en inspiratie
Mbo

Zo oefenen jouw studenten groepsgesprekken

Zo oefenen jouw studenten groepsgesprekken

Lesbrief 'Zo oefenen jouw studenten groepsgesprekken'

Samen tot een standpunt komen over een complex vraagstuk. Dat kan lastig zijn: vaak spelen er heel verschillende meningen en belangen. Dat zie je bijvoorbeeld goed in discussies over de klimaatcrisis. Toch is het voeren van een oplossingsgericht groepsgesprek een heel belangrijke skill om te leren, ook voor jouw studenten. Met deze lesbrief help je hen om het te oefenen!

Download de lesbrief hier

Over Bram van Liere van Milieudefensie

Deze lesbrief is gemaakt in samenwerking met Bram van Liere, Campaigner Klimaatrechtvaardigheid en Klimaatoplossingen bij Vereniging Milieudefensie (www.milieudefensie.nl). Milieudefensie streeft naar klimaatbeleid waarin CO2-reductie gepaard gaat met het terugdringen van sociaaleconomische ongelijkheid. Bram is oud fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Staten van Noord-Holland. Hij heeft veel ervaring met discussies tussen mensen die verschillende meningen hebben over vraagstukken. “Een goed gesprek vereist dat gespreksdeelnemers elkaar serieus nemen. Dat ze dus goed naar elkaar luisteren en doorvragen, zodat ze begrijpen wat en waarom de ander iets zegt. Zonder dit te doen, is het niet mogelijk om het echt met elkaar eens of oneens te zijn.”

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!