Lestip

Dromendag

Zo zet je deze lestip in

Lesdoel: Motivatie vergroten, dromen ontdekken, beseffen wat je moet doen om iets te bereiken Lesduur: Variabel

Journalist Lammert de Bruin: 'Veel jongeren denken dat ze alles kunnen bereiken, zonder dat ze daar veel voor hoeven te doen. Dat geldt zeker niet voor de wereld waarin ik zit: radio, tv en sociale media. Ik zie ook veel jongeren die niet weten wat ze willen. Dat vind ik nog erger. Want als je niet weer waarom je op school zit en waar je naartoe wilt, wordt het moeilijk jezelf te motiveren.

Mijn idee: Organiseer een dromendag. Nodig gastsprekers uit (ik wil best komen), houd workshops over ontdekken wat je wilt, inspiratie, ondernemerschap. Bespreek in kleine groepjes wat de dag ze heeft gebracht. Vervolgens schrijven ze een brief aan zichzelf over hun dromen en actieplannen, die ze inleveren en op de laatste dag van het schooljaar terugkrijgen.'

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht