Home
Kennis en inspiratie
Mbo

Detective op social media

Lestip

Detective op social media

Zo zet je deze lestip in

Thema: Mediawijsheid, informatievaardigheden, presentatievaardigheden Lesdoel: Laten zien dat op sociale media privacygevoelige informatie makkelijk te verkrijgen is, werken aan eigen online presentatie Lesduur: 45 minuten

Koppel twee klassen samen, liefst totaal onbekende studenten van elkaar. Geef ze de opdracht om elkaar via sociale media te leren kennen door ze alleen de naam te geven van de andere student. Ze mogen samen dus geen contact leggen, alleen via openbare informatie. Van alle informatie maken ze een PowerPoint. Als de PowerPoints klaar zijn, worden de klassen samengevoegd en kijken ze samen naar de PowerPoints. Studenten staan vaak versteld van wat er op internet door onbekenden over henzelf te vinden is! Zo worden ze zich bewust van hun online identiteit. Dat is ook met het oog op toekomstig werk van belang.

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht