Home
Kennis en inspiratie
Mbo

De toekomst voor je zien

Lestip

De toekomst voor je zien

Zo zet je deze lestip in

Lesdoel: Emotionele ontwikkeling Lesduur: Variabel

Onderdeel 1: Visualiseren

In de groep. Met je stem begeleid je de studenten rustig door deze oefening.

  • Doe je ogen dicht, maak jezelf rustig, laat andere gedachten los.

  • We zijn vijf jaar verder en je bedenkt: ik ga naar mijn werk. Ga je op de fiets of met de trein of in een dikke Audi? Hoe voel je je, heb je er zin in?

  • Je komt aan bij je werk, wat voor gebouw zien je, een groot kantoor of een winkel, een kleine ruimte, is het een nieuw gebouw, werk je thuis?

  • Wie zie je, zie je collega's of ben je alleen, hoe ziet het eruit, gaan jullie vriendschappelijk met elkaar om?

  • Nu loop je naar je eigen werkplek, wat zie je daar, ga je achter een computer zitten of ben je met mensen bezig of maak je iets?

Onderdeel 2: Wat is voor jou belangrijk?

Doe deze opdracht in tweetallen. Schrijf zoveel mogelijk beroepen op die je leuk of interessant vindt, die je aanspreken. Het gaat er niet om dat je dat ook echt gaat worden. Gebruik je fantasie. Bedenk wat dat beroep voor jou zo aantrekkelijk maakt. Bijvoorbeeld: arts - mensen helpen. Postbode - buiten zijn. Tekenaar - creativiteit. Geef deze waarden punten, maak een ranglijstje en ontdek zo welke waarden jij belangrijk vindt. Bespreek dit ook in de groep.

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht