Home
Kennis en inspiratie
Mbo

Zo ontdekken je studenten of info betrouwbaar is

Zo ontdekken je studenten of info betrouwbaar is

Lesbrief 'Zo ontdekken je studenten of info betrouwbaar is'

Nieuwe dingen leren en een eigen mening vormen – bijvoorbeeld over een belangrijk onderwerp als klimaatverandering. Het is cruciaal dat je studenten dit doen op basis van betrouwbare informatie. Maar hoe kunnen zij in de enorme stroom van (online) informatie onderscheiden wat betrouwbaar of onbetrouwbaar is? Met deze lesbrief help je ze om daarachter te komen.

Download de lesbrief hier

Over Ernst-Jan Kuiper van Milieudefensie

Deze lesbrief is gemaakt in samenwerking met Ernst-Jan Kuiper, Senior Inhoudelijk Medewerker bij Vereniging Milieudefensie (www.milieudefensie.nl). Milieudefensie streeft naar klimaatbeleid waarin CO2-reductie gepaard gaat met het terugdringen van sociaaleconomische ongelijkheid. Ernst-Jan studeerde Klimatologie aan de Universiteit Utrecht en heeft promotieonderzoek gedaan naar ijsbewegingen in de Groenlandse ijskap. Bij Milieudefensie werkt hij de afgelopen jaren aan een grote klimaatrechtszaak tegen Shell. Hij houdt dagelijks het laatste (wetenschappelijke) klimaatnieuws bij. “Over de grootste crisis van onze tijd worden veel onwaarheden geschreven. Het is belangrijker dan ooit dat mensen herkennen wat betrouwbare informatie is – en wat niet.”

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!

Uitgelicht