Home
Kennis en inspiratie
Mbo

Visueel samenvatten

Lesbrief

Visueel samenvatten

‘Visueel samenvatten’

Kritisch denken. Creativiteit toepassen. En helder communiceren. Als docent wil je dit soort 21e-eeuwse vaardigheden op een leuke, toegankelijke manier bijbrengen aan je studenten. Bovendien wil je ze helpen beter informatie te onthouden. Dat kan door ze te stimuleren ‘visueel samen te vatten’. Deze lesbrief vertelt je hoe!

Download de lesbrief hier

Over Layana Mariouw Smit

Deze lesbrief kwam mede tot stand dankzij Layana Mariouw Smit. Zij is expert in het visueel weergeven van informatie. Via haar eigen bedrijf Paperclear maakt ze elke dag visuele notities, illustraties en infographics. Organisaties en bedrijven nodigen haar bijvoorbeeld uit om graphic recordings te maken van toespraken of gesprekken tijdens bijeenkomsten. Ze schreef daarnaast het ‘Blaha Werkboek’, waarin ze leerlingen leert om informatie beter te begrijpen en visueel te maken. Daarover geeft ze ook workshops op scholen.

Volop lesinspiratie voor jou!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Bekijk al het materiaal!