Hulp bij inloggen     winkelwagen

‘Alle tijd die struggelen met technologie kost, gaat af van kostbare lestijd’

Jeroen Mulder is Microsoft Innovative Educator Expert (MIEE). Hij was jarenlang docent, maar maakte dit schooljaar de overstap naar iCoach. Hij helpt docenten de brug te bouwen tussen het didactisch deel van lesgeven en ICT.

Dagmar foto

“We zijn niet allemaal hetzelfde, dus we leren ook niet allemaal op dezelfde manier. De ene leerling leert heel veel van tekst en uitleg, een ander heeft veel meer baat bij een filmpje dat ‘ie 100 keer kan terugkijken, weer een ander oefent vooral heel veel. De laatste jaren heb ik zelf allerlei digitale tools bij elkaar gezocht om lesmateriaal op zoveel mogelijk manieren aan te bieden. Ik maak er ook filmpjes over op YouTube. Uit interesse – technologie boeit me heel erg – en uit passie voor het vak. Het gebruik van techniek heeft de laatste maanden een enorme vlucht genomen. Omdat het moest. Persoonlijk hoop ik dat de digitale tools in beeld blijven als we straks weer gewoon naar school mogen. Omdat het kan, en omdat we er de voordelen van inzien. Want begrijp me niet verkeerd: gebruik van techniek en ICT is niet het einddoel, maar het kan wel waardevolle ondersteuning bieden in het onderwijs.”

Méér dan minder inloggen

“De integratie tussen Microsoft Teams en de digitale lesmethode eDition van ThiemeMeulenhoff vind ik interessant, omdat er duidelijk is nagedacht over welke behoeftes leerlingen hebben. Op minder plekken inloggen is een belangrijk punt. Er wordt in het onderwijs met zoveel verschillende tools gewerkt, leerlingen blijven zoeken wanneer ze voor welke informatie waar moeten inloggen. Soms weten ze het gewoon niet meer. Dat geldt overigens ook voor docenten. Als alles wordt gebundeld op één plek heeft iedereen altijd alles bij zich. Teams is daarvoor een prima keus, het is een allround programma voor communicatie en samenwerking. Je kunt er van alles in: samen een Word-document bewerken, een tekening maken, opdrachten uitzetten. De integratie met eDition biedt meer dan ‘inlogs elimineren’.

Alle tijd die struggelen met technologie kost, gaat af van kostbare lestijd
Jeroen Mulder, onderwijsprofessional
Jeroen foto

Als leerlingen iets niet kunnen vinden, moet je ze daar als docent bij helpen. Alle tijd die struggelen met technologie kost, gaat af van kostbare lestijd. Als je maar 45 minuten hebt, is iedere minuut meegenomen. Door werken met technologie efficiënter en makkelijker te maken, blijft er méér tijd over voor belangrijke zaken: leerlingen écht iets leren, of een band met ze opbouwen. Met de hulp van techniek kunnen we bovendien veel meer gepersonaliseerd onderwijs geven. Dat zal leerlingen in de toekomst alleen maar ten goede komen. De platforms nóg verder integreren zou mooi zijn. Ik zie bijvoorbeeld wel wat in de mogelijkheid om toetsen af te nemen in Teams en het verwerken of inzichtelijk maken van cijfers. Ik begrijp dat er al concrete plannen zijn. Tof!”

Makkelijk en snel de ThiemeMeulenhoff-app toevoegen aan Microsoft Teams?

Bekijk het stappenplan