Hulp bij inloggen     winkelwagen

‘Deze integratie is uniek in Nederland’

Pieter Ruempol is als Lead Smart Learning Technology bij ThiemeMeulenhoff verantwoordelijk voor alle digitale omgevingen van de uitgever. Hij is bijzonder trots op de innovatieve oplossing.

Pieter foto

 

“Als scholen of leerlingen voor een bepaald vak een licentie van ons afnemen, krijgen ze toegang tot onze digitale omgeving: eDition, waar al het lesmateriaal staat. Een leer-werkboek op papier krijgen ze erbij. Voor corona zagen we dat lang niet iedereen de digitale licentie activeerde. Tijdens de intelligente lockdown stegen de activeringspercentages enorm. Daarnaast nam ook het gebruik van Microsoft Teams for Education aanzienlijk toe, voor online communicatie en samenwerking. Ondertussen gebruikt ruim 70 procent van alle scholen Teams. Reden voor ons om snel te schakelen.” 

Slimme samensmelting

“In nauw overleg met het Microsoft Educatie-team in Nederland én het Business Development Team in de Verenigde Staten, ontwikkelden we een app, waarin de twee systemen mooi samenkomen. Onze content en hun communicatiemogelijkheden. Naast de bekende mogelijkheden van Teams - digitaal lesgeven via beeldbellen, chatten met leerlingen en het uitwisselen van documenten - hebben docenten en leerlingen nu in Teams ook directe toegang tot het lesmateriaal. Dat is uniek in Nederland, zegt ook Microsoft. Het is voor docenten en leerlingen prettig om meerdere dingen op één plek te kunnen doen, er wordt namelijk met heel veel verschillende tools, platforms, systemen en accounts gewerkt.”

Deze integratie is uniek in Nederland
Pieter Ruempol, Lead Smart Learning Technology
Pieter foto

Leerlingen optimaal blijven bedienen

“Ik weet dat docenten heel blij zijn dat ze na de zomervakantie weer fysiek naar school mogen. Daarnaast voel ik ook de onzekerheid die nog bij veel mensen leeft. Zeker in het beroepsonderwijs, waar de terugkeer naar school nog niet vanzelfsprekend is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we alle leerlingen blijven bedienen? Live én op afstand? De aanleiding van de sluiting van de scholen is natuurlijk niet leuk, maar het heeft er wel voor gezorgd dat veel leerlingen en docenten ondertussen de voordelen zien in onderwijs (deels) op afstand. En mensen ervaren Microsoft Teams daarbij als een handig hulpmiddel.”

Veelbelovende start

“De reacties uit de praktijk zijn enthousiast. Zelfs in de vakantieperiode kregen we iedere dag nieuwe aanvragen binnen. Veel meer dan normaal in deze tijd. Mensen staan te popelen om dit uit te proberen. Het biedt gemak voor docenten en leerlingen, dat is voor ThiemeMeulenhoff een belangrijke drijfveer. We nemen hiermee namelijk allerlei drempels weg, vooral het inloggen op allerlei verschillenden plekken is een pijnpunt. Ook veiligheid en privacy zijn een ding, dat is bij Microsoft goed geregeld.”

Makkelijk en snel de ThiemeMeulenhoff-app toevoegen aan Microsoft Teams?

Bekijk het stappenplan