Hulp bij inloggen     winkelwagen

Integratie met Microsoft Teams

eDition, de digitale leer- en werkomgeving van ThiemeMeulenhoff gebruiken in Microsoft Teams

Compleet online lesaanbod in Microsoft Teams

Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden leerlingen in VO en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Leerlingen die les krijgen uit methodes van uitgever ThiemeMeulenhoff gebruiken daarnaast eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor leerlingen en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Dat heeft grote voordelen voor de docent én voor de leerlingen.

Wens in vervulling laten gaan
"Lesstof zonder drempels aanbieden in Microsoft Teams is een wens van heel veel scholen. Die kunnen we nu in vervulling laten gaan. We zijn er trots op dat we samen met een belangrijke partner als Microsoft deze mooie samenwerking kunnen inzetten in de klas. Dit is precies wat we voor ogen hebben, dit is daadwerkelijk samen leren vernieuwen."
Eric Razenberg | Directeur ThiemeMeulenhoff
Eric RazenbergAlgemeen directeur van ThiemeMeulenhoff

Hoe werkt eDition in Teams?

  • Met een tab binnen Teams krijgt de docent toegang tot de complete structuur en inhoud van de lesmethode van ThiemeMeulenhoff.
  • Hiermee kan een docent in Teams een planning maken, lesmateriaal klaarzetten, opdrachten opgeven aan leerlingen en feedback geven op gemaakte opdrachten. Dat kan per klas, maar ook op maat per leerling, in elk gewenst kanaal binnen Teams.
  • Ook is het mogelijk om vanuit de leeromgeving eDition een link naar opdrachten of theorie te delen in Teams.

Innovatieve digitale oplossing
"We zijn erg blij met de integratie van de digitale leermiddelen van ThiemeMeulenhoff met Microsoft Teams. In deze innovatieve oplossing voor online onderwijs staat samenwerken centraal, zowel binnen als buiten het klaslokaal. Het helpt scholen met een integrale aanpak om leerlingen, met behulp van digitale leermiddelen, de vaardigheden mee te geven voor de banen van de toekomst."
Dagmar Lens Microsoft Nederland
Dagmar LensEducatie Lead Microsoft Nederland

Stappenplan toevoegen ThiemeMeulenhoff-app aan Microsoft Teams

Gebruik jij een lesmethode van ThiemeMeulenhoff en wil jij graag een koppeling maken met Microsoft Teams? Volg dan het volgende stappenplan.

Bekijk het stappenplan
Oefenexamens in eDition bij ThiemeMeulenhoff

Zo werkt uw school AVG-conform met Microsoft-producten

Lees meer

Is de privacy van leerlingen en leraren gewaarborgd als u werkt met producten van Microsoft, zoals Teams en Outlook? Deze vraag krijgen we regelmatig van scholen. En hoe zit het met de privacy bij geïntegreerde applicaties, ofwel programma’s die werken bínnen een Microsoft-platform? In dit artikel van Kennisnet geven we antwoord op een aantal veelvoorkomende kwesties.

Lees meer
AVG-conform werken met Microsoft-producten | ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff en Microsoft bundelen krachten

Lees meer

ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education werken samen aan digitalisering en vernieuwing van het onderwijs.
Diverse nieuwe functionaliteiten zijn nu beschikbaar voor docenten en leerlingen.

Lees verder
Verwijzing MS teams