Hulp bij inloggen     winkelwagen

ICT/ ELO / Directe Toegang handleidingen

Op deze pagina kun je handleidingen vinden die relevant zijn voor ICT coördinatoren, ELO beheerders en coördinatoren directe toegang. Daarnaast kun je ook informatie vinden in de handleidingen op de docenten inloggen bij pagina, klik hier.

Elk jaar zorgen wij samen met de schoolleveranciers dat er digitaal lesmateriaal veilig en betrouwbaar wordt aangeboden.

Leerlingen en docenten kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot onze digitale leeromgevingen. De school speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. De taken die hierbij horen zijn afhankelijk van hoe de school haar leerlingen en docenten toegang wil bieden tot digitaal lesmateriaal. Dat kan op drie manieren;

  1. Via de ELO of het schoolportaal
  2. Via de ‘mijn’-omgeving van ThiemeMeulenhoff
  3. Via Entree

Ervaar je na het lezen van deze handleidingen nog problemen, klik dan hier voor de checklist van directe toegang.

Het kan zijn dat je ondanks de informatie op deze website toch nog vragen hebt over bijvoorbeeld het inloggen bij ThiemeMeulenhoff of dat je meer informatie nodig hebt. Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze medewerkers van onze klantenservice.

Links en downloads

Het is mogelijk dat het leerlingadministratiesysteem, de ELO en de systemen van ThiemeMeulenhoff met elkaar communiceren. Hiervoor moeten de juiste gegevens ingevuld worden zodat gekoppelde systemen de leerling herkennen.

Afhankelijk van het type leermiddelenfonds kan het zijn dat er extra voorbereidingen nodig zijn.

  • Met een extern en gefaciliteerd leermiddelenfonds is er sprake van prematching.
    Prematchen is het koppelen van de leerlinggegevens met de bestelgegevens.
  • Met een intern leermiddelenfonds zal de ELO beheerder zelf linkjes moeten klaarzetten in de ELO.

Hieronder de handleidingen voor het gebruik van het download en linkjesplatform.

Het downloadportaal van ThiemeMeulenhoff is opgeheven. Lees hier wat je moet doen als je activeringscodes wilt opvragen of een overzicht van je licenties wilt krijgen.

Mededelingen Direct Toegang

Graag jouw aandacht voor een tweetal belangrijke wijzigingen in de manier waarop Directe Toegang aangeboden wordt:

1. Is de ARP goed geregeld?

Gebruikers van Magister en ItsLearning: jouw schoolportaal werkt dit jaar voor directe toegang alleen nog met Entree Federatie, niet meer met Eduroute. Dit betekent dat jouw school een (nieuwe) Attribute Release Policy (ARP) met Kennisnet moet afsluiten, waarin de uitwisseling van informatie over gebruikers wordt geregeld. Aan jou het verzoek of je wilt controleren of deze ARP geregeld is. Als je dit namelijk niet op tijd regelt, dan werkt Directe Toegang niet voor jouw leerlingen.

Voor meer informatie, klik hier. Voor support mail naar support@kennisnet.nl of bel 0800 321 22 33.

2. Is de prematching afgerond?

Gebruikers van een extern leermiddelenfonds: door wijzigingen in de systematiek is het dit jaar extra belangrijk om het proces van prematching volledig en op tijd af te ronden. Aan jou het verzoek of je wilt controleren of het prematching proces geregeld is. Als het prematching proces niet klaar is, dan kunnen de distributeurs Van Dijk en Iddink geen linkjes specificeren en krijgen jouw leerlingen geen Directe Toegang.

Ga voor meer informatie naar directetoegang.nl of neem contact op met jouw distributeur.