Hulp bij inloggen     winkelwagen
Toegepaste wiskunde voor het hoger onderwijs deel 1

Toegepaste wiskunde voor het hoger onderwijs deel 1

Blader door het boek

Toegepaste wiskunde deel 1 (6e druk, 2016) behandelt de wiskundeleerstof voor de propedeusefase. Het boek is geschikt voor alle opleidingen in het hoger technisch onderwijs.

EAN
9789006487305
Prijs
€ 62,60
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
432 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
19-12-2016
Druk
6

In deel 1 krijgt de student veel oefeningen aangereikt. Met voorbeelden wordt de student door de stof geleid. Er is veel gedaan om het inzicht en de routine in wiskundige concepten te vergroten, maar ook wiskundige contexten krijgen voldoende aandacht. Uitvoerige, formele bewijzen komen nauwelijks voor. 

Elk hoofdstuk bevat naast een groot aantal opgaven ook een aantal Maplevoorbeelden en -vraagstukken, die ook met een ander computeralgebrasysteem (of een grafische rekenmachine) te maken zijn. 

Op de bijbehorende website vindt de student aanvullend studiemateriaal, zoals de uitwerkingen van de vraagstukken uit de herhalingsopgaven. Dit deel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere student die zich wiskundige vaardigheden en concepten op een praktische manier eigen wil maken. 

De serie Toegepaste Wiskunde voor het hoger onderwijs is geschikt voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar wiskundige vaardigheden een belangrijke plaats innemen en met name voor de sector Techniek. De nadruk ligt op het trainen van (elementaire) vaardigheden van de wiskunde. De student past de wiskundige vaardigheden zoveel mogelijk toe in praktische situaties.

Bijbehorend lesmateriaal
Het aanvullend lesmateriaal bij dit boek vind je op de bijbehorende website techniekvoorhbo.nl.