Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Relaties hanteren | Hoger onderwijs | Welzijn

Relaties hanteren 4e druk

Blader door het boek

De vierde editie van Relaties hanteren (2017) stimuleert de student tot het ontwikkelen van de basishouding en gesprekstechnieken die nodig zijn om een goede hulpverlener te worden. Een website met praktijkvideo’s, vragen en opdrachten ondersteunt het leerproces.

EAN
9789006105315
Prijs
€ 45,70
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
192 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
16-01-2017
Druk
4

Nadruk op relationele vaardigheden
Het boek biedt een theoretisch kader waarbinnen de relationele vaardigheden van de social worker aan de orde komen. Voorbeelden zijn: contact maken, (non-)verbaal gedrag, (door)vragen, luisteren en luisterhouding, feedback geven/ontvangen, omgaan met emoties, initiatief nemen, omgaan met conflicten. Ook komen psychologische aspecten aan bod, maar de nadruk ligt op de vaardigheden.

Gesprekstypen en fasering
Relaties hanteren bestaat uit twee delen. In deel A lees je over de grondhouding en de vaardigheden die je als hulpverlener nodig hebt. In deel B staan zeven verhelderende gesprekstechnieken beschreven die direct en goed inzetbaar zijn..

Website met praktijkgerichte videocases
De bijbehorende website bevat videocases die je snel kan vinden met QR-codes. Elke case behandelt een specifieke vaardigheid en is onafhankelijk te bestuderen. Het videomateriaal toont de realiteit van de praktijk, zodat de student goed ziet waar het bij de vaardigheden om draait. De uitwerking, met vragen, opdrachten en een zelftoets, helpen om de praktijkcase te analyseren en de theorie uit het boek toe te passen.

Wat anderen over de vorige editie zeiden
Het filmmateriaal is recent en mooi gefilmd. Er zijn zeer herkenbare situaties gefilmd. Het is modern en aantrekkelijk om in een les te gebruiken. Daarnaast is de theorie in het boek duidelijk en vlot te lezen. Er is voor de docent ook nog digitaal docentenmateriaal dat ook weer gebruikt kan worden tijdens de les in de klas.
Harry Hoefakker, docent Omgangskunde