Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

Psychologie van de adolescentie

Blader door het boek

De uitgave Psychologie van de adolescentie gaat over de invloed van biologische en omgevingsfactoren op de ontwikkeling van de adolescentie.

 

Auteurs
EAN
9789006951424
Prijs
€ 40,80
Leverbaar
Niet leverbaar
Omvang
394 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
08-07-2013
Druk
25

Bekijk de nieuwste editie van Psychologie van de adolescentie (26e druk).

  • Belicht uiteenlopende theorieën
  • Met aandacht voor oorzaken probleemgedrag
  • Compleet met actuele onderzoeksinzichten 

Invloed biologische en omgevingsfactoren
Door onderzoek weten we dat biologische en erfelijke factoren van grotere invloed zijn op de ontwikkeling van de adolescentie dan vroeger werd aangenomen. Ook wordt steeds duidelijker dat de interactie tussen de biologische factoren en omgevingsfactoren bepalend is voor de uiteindelijke uitkomst van die ontwikkeling. Deze kennis komt in deze 25e editie van Psychologie van de adolescentie uitgebreid aan bod.

Complete inleiding op de psychologie van de adolescent
Psychologie van de adolescentie is een brede, wetenschappelijk verantwoorde inleiding op de psychologie van de adolescent. De uitgave bevat bijdragen van een twintigtal experts in het vakgebied. De student maakt eerst kennis met de verschillende theorieën over adolescentie. Vervolgens gaat het boek dieper in op een aantal aspecten van de ontwikkeling van de adolescenten zoals de biologische, cognitieve, emotionele, morele, psychosociale en psychoseksuele ontwikkeling en de ontwikkeling van de autonomie en identiteit.

Met aandacht voor oorzaken probleemgedrag
Nieuwe inzichten die uit langdurig onderzoek naar voren zijn gekomen met betrekking tot biologische factoren en omgevingsfactoren zijn verwerkt. Bijvoorbeeld de invloed van sekseverschillen, lichamelijke rijping en hersenontwikkeling. Maar ook factoren die maken dat crimineel gedrag bij veel jongeren stopt aan het einde van de adolescentie. Speciale aandacht is er voor de ontwikkeling van allochtone adolescenten. Ook is een hoofdstuk gewijd aan hulpverlening aan adolescenten. Dit hoofdstuk sluit aan op de snelle veranderingen in de jeugdzorg, de justitiële jeugdzorg en de jeugd GGZ.

Wat anderen over dit boek schreven
Boek met veel informatie over de levensfase adolescentie. De uitgebreide informatie over alle aspecten van deze levensfase, is een handig hulpmiddel voor docenten of andere mensen die werken met adolescenten.
Drs. Jan Berkers Msc, docent Pedagoek Hogeschool van Arnhem en Nijmegen