Lock Digitale leeromgeving
Moresprudentie Ethiek en beroepscode in het sociaal werk

Moresprudentie - Ethiek en beroepscode in het sociaal werk

Morele dilemma’s: iedere sociaal werker krijgt ermee te maken. Moresprudentie bereidt de student en de uitvoerend sociaal werker hierop voor. Hij leert morele dilemma’s te herkennen en te analyseren en krijgt praktische handvatten aangereikt om zelfstandig tot oplossingen te komen.

Auteurs
EAN
9789006952490
Prijs
€ 39,80
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
274 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
24-02-2012
Druk
1
  • Concrete handvatten voor hanteren beroepscode
  • Alle aspecten beroepsethiek en beroepscode komen aan bod
  • Veel casussen en leeropdrachten

Handvatten hanteren richtlijnen beroepscode in de praktijk
Moresprudentie helpt de jeugdzorgwerker de beroepscode te benutten en morele dilemma’s te herkennen en te analyseren. Het boek biedt praktische handvatten om tot oplossingen te komen. Alle aspecten van beroepsethiek en de nieuwe beroepscode komen aan bod. Casussen en leeropdrachten vind je zowel in het boek als op de ondersteunende website www.moresprudentie.nl.

De uitgave bevat twee delen. Deel A biedt een interessant inzicht in wat (beroeps-)ethiek inhoudt en hoe je morele dilemma’s ter sprake brengt. Deel B leert hoe om te gaan bij concrete dilemma’s in het werken met cliënten, in samenwerking en in relatie tot de organisatie (bijvoorbeeld rond professionele autonomie). De opzet van deel B volgt de artikelindeling van de nieuwe beroepscode, met voorbeelden, op de voet.

Van Beroepscode naar Moresprudentie

Klik op één van de onderstaande links om een inleiding op ´Moresprudentie´ te lezen of te downloaden.

Download de inleiding

Lees de inleiding online


Wat anderen schreven over dit boek
Het boek Moresprudentie is een boeiend boek. De verschillende artikelen uit de code worden steeds op hun reikwijdte en achterliggende of onderliggende waarden en normen besproken en de dilemma’s en conflicterende waarden worden middels casussen zichtbaar en voelbaar gemaakt.”
Recensie in Sozio / oktober 2012

Moresprudentie bevat talloze concrete werkvormen om belangen af te wegen en keuzes te overdenken die je dagelijks moet maken.”
Recensie in Maatwerk / februari 2013

"Moresprudentie biedt een zeer complete basis en is een aanrader voor alle sociale professionals! Mooie bijkomstigheid is dat het alle artikelen van de beroepscodes behandelt en van een (morele) toelichting voorziet. Daardoor is het ook als naslagwerk en ‘opfrisser’ prima te gebruiken."
Review op Bol.com