Hulp bij inloggen     winkelwagen
Industriële automatiseringstechnieken tweede druk

Industriële automatiseringstechnieken

Blader door het boek

Dit boek is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere student die zich technische automatiseringstechnieken op een praktische manier eigen wil maken.

Bestel ook de 3e druk van Industriële automatiseringstechniek.

EAN
9789006489224
Prijs
€ 82,50
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Omvang
460 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
01-04-2018
Druk
2

Deze herziene uitgave behandelt de industriële automatiseringstechnieken voor de technische studierichtingen, met name gericht op HBO-engineeringopleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek en daaraan gerelateerde opleidingen, zoals Autotechniek, Luchtvaarttechniek, Scheepvaarttechniek en Industriële Automatiseringstechnieken.

De herziening van het boek betreft enerzijds een actualisering van de inhoud en anderzijds een logischer opbouw van de onderwerpen. De automatiseringstechnieken worden in de volgende vormen aan de orde gesteld:

Fundamentele automatiseringstechniek, waaronder pneumatiek, hydrauliek en elektrische aandrijftechniek, hoofdschakelelementen, signalen, signaalgevers en sensoren, timers, counters, geheugens, opbouw van besturingsformules, besturingsalgebra, combinatorische- en volgordebesturingen pneumatische, elektrische of en logische schema’s, etc.

Toegepaste automatiseringstechniek:

  • PLC- en PC-technieken: hardware, directe programmering en programmeringen vlgs. IEC 61131-3, Instruction List, ladderdiagrammen, Function Block Diagram, SFC’s, programmeeromgeving CodeSys.
  • identificatiesystemen (mechanisch, optisch, vision, radiofrequentie);
  • transport- en handlingsystemen;
  • netwerken (met PC, PLC’s, sensoren, actuatoren en bustechnologie);
  • robotica: hardware, configuratie, programmering en bedrijf;
  • flexibele productie automatiseringstechniek (FPA).

De diverse onderwerpen in het boek worden ondersteund door:

  • een groot aantal voorbeelden, cases, vraagstukken en opdrachten;
  • directe verwijzingen in de tekst naar verdiepings- en verbredingsstof op de eigen website www.techniekvoorhbo.nl en diverse andere websites.
Elk hoofdstuk bevat leerdoelen en studieactiviteiten, die de student helpen bij het verwerken van de leerstof. Vraag hier de antwoorden op. Dit is alleen mogelijk als je docent bent.

Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.