Hulp bij inloggen     winkelwagen

Rekenen: een hele opgave. Deel 2

Blader door het boek

De methode Rekenen een hele opgave biedt studenten en leerkrachten een uitstekende basis voor het geven van contextueel rekenonderwijs. Deel 2 bouwt voort op deel 1 maar stelt ‘moelijkere’ zaken aan de orde.

Auteurs
EAN
9789055746422
Prijs
€ 39,10
Leverbaar
Niet leverbaar
Omvang
176 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
09-05-2011
Druk
2
  • Uitstekende basis voor contextueel rekenonderwijs
  • Hulpmiddel voor problemen met het voortgezet rekenen
  • Theorie en praktisch materiaal overzichtelijk bij elkaar

Uitstekende basis voor contextueel rekenonderwijs
Deel 2 stelt ‘moelijkere’ zaken aan de orde: grotere getallen (boven de 100), breuken, procenten en verhoudingen worden aangeboden in een realistische context. Dat geldt ook voor het metrieke stelsel en begrippen als decameter, hectogram, kiloliter. De student leert hoe hij deze onderwerpen op zo’n manier aan leerlingen kan aanbieden dat ze er niet alleen mee leren rekenen, maar ook begrijpen waarom ze dat leren en wat ze ermee kunnen.
 
Hulpmiddel voor problemen met het voortgezet rekenen
Rekenen een hele opgave biedt niet alleen een leidraad bij het voorkomen en signaleren van rekenproblemen, maar is ook een hulpmiddel bij het diagnosticeren en het geven van hulp bij rekenproblemen. In deel 2 is opnieuw aandacht voor het diagnostisch rekengesprek en is er een speciaal hoofdstuk over dyscalculie.

Theorie en praktisch materiaal overzichtelijk bij elkaar
Naast een gedegen theoretische basis bevat het boek praktische richtlijnen, voorbeelden en handvatten. Zo vind je op de website www.rekeneneenheleopgave.nl toetsen, strategieschema’s en observatieschema’s.
 
Papier of digitaal
Het boek Rekenen een hele opgave deel 2 is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo rekenen in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo rekenen bevat compleet materiaal voor het vak rekenen voor de pabo-opleiding. In deze uitgebreide bundel vind je de vierdelige serie Reken-wiskundedidactiek, de tweedelige serie Rekenen: een hele opgave en RekenWijzer. Probeer Pabo rekenen uit in Schooltas.