Hulp bij inloggen     winkelwagen

Rekenen: een hele opgave

Blader door het boek

Dit boek is uitermate geschikt voor leerkrachten (in opleiding), remedial teachers en anderen die kinderen in hun rekenontwikkeling willen ondersteunen. Maar ook voor de groep rekenspecialisten en docenten in het voortgezet onderwijs, die rekenen als vak gaan onderwijzen, is dit boek een verrijking.

Auteurs
EAN
9789006955309
Prijs
€ 42,40
Leverbaar
Niet leverbaar
Omvang
214 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
08-07-2013
Druk
2
  • Leidraad bij voorkomen en signaleren van rekenproblemen
  • Met veel praktische richtlijnen en handvatten
  • Compleet en actueel

Contextueel rekenonderwijs
Rekenen speelt in alle facetten van het leven een rol. Het is goed om leerlingen, als ze de grondbeginselen van het rekenen eenmaal onder de knie hebben, uit te dagen met rekenactiviteiten die een duidelijke relatie hebben met de wereld om hen heen. De methode Rekenen een hele opgave biedt studenten en leerkrachten een uitstekende basis voor het geven van contextueel rekenonderwijs.

Leidraad bij voorkomen en signaleren van rekenproblemen
In Rekenen een hele opgave deel 1 krijgt het rekenen van jonge kinderen alle aandacht, samen met het rekenen tot 100, het signaleren en diagnosticeren van rekenproblemen en de behandeling ervan. Deel twee bouwt voort op deel een, maar stelt ‘moelijker’ zaken aan de orde. De methode Rekenen een hele opgave biedt niet alleen een leidraad bij het voorkomen en signaleren van rekenproblemen, maar is ook een hulpmiddel bij het diagnosticeren en het geven van hulp bij rekenproblemen.

Met veel praktische richtlijnen en handvatten
Naast een gedegen theoretische basis bevat het boek praktische richtlijnen, voorbeelden en handvatten. Zo vind je op de website www.rekeneneenheleopgave.nl toetsen en strategiekaarten, waar in het boek naar verwezen wordt.

Actueel en voorzien van een heldere structuur
Deze herziene uitgave van Rekenen een hele opgave deel 1 heeft een heldere structuur met veel illustraties. Actuele ontwikkelingen als het verschenen protocol ERWD en de publicaties van de commissie Meijerink zijn verwerkt en relevante onderdelen van de kennisbasis zijn afgedekt.

Papier of digitaal
Het boek Rekenen een hele opgave deel 1 is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo rekenen in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo rekenen bevat compleet materiaal voor het vak rekenen voor de pabo-opleiding. In deze uitgebreide bundel vind je de vierdelige serie Reken-wiskundedidactiek, de tweedelige serie Rekenen: een hele opgave en RekenWijzer. Probeer Pabo rekenen uit in Schooltas.