Hulp bij inloggen     winkelwagen
Basisboek opvoeding student leerkracht social worker

Basisboek opvoeding, theorie en praktijk

Blader door het boek

Opvoeden is niet meer alleen een taak voor ouders; steeds vaker wordt hulp ingeroepen van professionele opvoeders. Voor hen is dit volledig herziene en geactualiseerde Basisboek Opvoeding: aan de hand van de nieuwste pedagogische inzichten ga je aan de slag met de praktijk van opvoeding en krijg je een concreet beeld van verschillende aspecten die bij opvoeding een rol spelen.

EAN
9789006978094
Prijs
€ 33,70
Leverbaar
Niet leverbaar
Omvang
176 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
11-09-2015
Druk
6

Het Basisboek Opvoeding neemt de praktijk van nu als uitgangspunt. Met vele voorbeelden, krantenberichtjes, kadertekstjes, vragen, opdrachten en discussie-onderwerpen duik je in de rol van de professionele opvoeder. Niet alleen geschikt voor pedagogiek, maar ook toepasbaar op agogiek.

Actuele inzichten en cases
Het boek beschrijft verschillende pedagogische stromingen om je inzicht te geven in de principes die ouders en andere opvoeders (bewust en onbewust) hanteren bij het opvoeden. Met ook aandacht voor de biologische psychologie, waarin actuele discussies zijn verwerkt over aanleg en milieu uit publicaties als ‘Wij zijn ons brein’ (Swaab) en ‘De vrije wil bestaat niet’ (met bio-psycho-sociaal model). Verder is er in het laatste hoofdstuk extra aandacht voor ecologische pedagogiek.

De kennis pas je toe in uitgebreide en actuele cases, die representatief zijn voor de huidige opvoedingspraktijk. In de actuele case over digitaal pesten ga je bijvoorbeeld op een aansprekende manier aan de slag met cyberpesten. Nieuwe methoden als Triple P en Signs en safety zijn geïntegreerd in de cases.

Deze laatste editie van Basisboek Opvoeding is niet alleen inhoudelijk aangepast, maar ook didactisch. Met duidelijk taalgebruik om de leesbaarheid te verhogen en de mogelijkheid om digitale ondersteuning te krijgen via onder meer verwerkingsopdrachten en suggesties voor Powerpointpresentaties. In ieder hoofdstuk staan alle leerdoelen vermeld en sluit de toepassing in de vragen en opdrachten haarfijn aan op de theorie.