Hulp bij inloggen     winkelwagen

Onderwijs aan het jonge kind... een vak apart

Blader door het boek

Dit boek maakt pabostudenten en (beginnende) leerkrachten wegwijs in de pedagogiek, didactiek en het klassenmanagement bij het onderwijs aan jonge kinderen. Onderwijs geven aan kinderen van 4 tot 7 jaar is namelijk een vak apart.

Auteurs
EAN
9789006955255
Prijs
€ 62,90
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Omvang
504 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
29-04-2013
Druk
2
  • Wegwijs in het onderwijs aan kinderen van 4 tot 7 jaar
  • Praktisch en overzichtelijk, geactualiseerd en uitgebreid
  • Website met extra leerstof en actuele informatie

Wegwijs in het onderwijs aan kinderen van 4 tot 7 jaar
Jonge kinderen leren door spel en spelend bezig zijn. Maar hoe verloopt de ontwikkeling van jonge kinderen? Hoe zie je aan het spelende kind of het zich wel goed ontwikkelt en welke rol speel je daarbij als leerkracht? Wat zijn de leerinhouden voor jonge kinderen? Dit boek geeft antwoord op deze vragen en gaat daarbij uit van praktische inzichten en brede praktijkervaring.

Praktisch en overzichtelijk
Het boek gaat in drie delen achtereenvolgens in op de ontwikkeling van kinderen en de relatie tussen ontwikkeling en leren, de praktijk van het onderwijs aan jonge kinderen en het onderwijs aan jonge kinderen in breed perspectief. Bij ieder onderwerp staan verdiepende vragen en opdrachten. In deze in 2013 herziene druk zijn nieuwe ontwikkelingen, zoals opbrengstgericht werken en richtlijnen voor herfstkinderen verwerkt. Het hoofdstuk over taalactiviteiten is grondig herzien en een hoofdstuk over ontwikkelingspsychologie is toegevoegd.

Op de bijbehorende nieuwe website www.onderwijsjongekind.nl vind je extra leerstof en praktijkvoorbeelden.

Papier of digitaal
Het boek Onderwijs aan het jonge kind...een vak apart is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo Pedagogiek & didactiek in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo Pedagogiek & didactiek bevat Compleet materiaal voor pedagogiek en didactiek voor de pabo-opleiding! In deze uitgebreide bundel vind je de zeven handboeken Pedagogisch-didactisch begeleiden, Werken in het basisonderwijs, Leren op de werkplek, Onderwijs aan het jonge kind…een vak apart, Het verhaal van het kind, Het verhaal van het onbegrepen kind en Buitenspelen in het zonnetje.


Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.