Hulp bij inloggen     winkelwagen

Het verhaal van het kind

Het verhaal van het kind is een toegankelijk geschreven basisboek ontwikkelingspsychologie.  Het gaat in op het hoe en waarom van de ontwikkeling bij kinderen, over de invloed van de omgeving en over de rol van de leerkracht.

Auteurs
EAN
9789006955163
Prijs
€ 58,40
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
208 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
21-02-2011
Druk
2
  • Compacte en transparante opbouw
  • Gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar
  • Zeer toegankelijk en geschikt voor zelfstudie 

Ontwikkelingspsychologie aan de hand van verhalen
In Het verhaal van het kind vertellen vijf kinderen in verschillende leeftijdsperioden hun eigen verhaal, hoe ze andere kinderen ontmoeten en thuis opgroeien in hun gezin. De verhalen laten zien hoe kinderen van verschillende leeftijden zich ontwikkelen, hoe ze dingen leren en waarom ze reageren zoals ze reageren. Per verhaal komen diverse deelaspecten van de ontwikkelingspsychologie naar voren, zoals rijping, motoriek, emotie, identiteit, cognitie, taal, socialisatie en moraliteit.

Veel aandacht voor sociale ontwikkeling
Het boek is sterk gericht op de competentie observeren en analyseren. Er wordt veel aandacht besteedt aan de sociale ontwikkeling van het kind, waarbij studenten worden uitgedaagd te onderzoeken wat de invloed daarop is van school, de ouders en henzelf. Vernieuwend in deze uitgave is de ruime aandacht voor de ontwikkeling van de hersenen. Stapsgewijs komen alle stadia in de groei van de hersenen, van baby tot puber, aan bod. Ook nieuw is een beschouwing over de invloed van de virtuele wereld; computers en televisie blijken mede bepalend te zijn voor de manier waarop kinderen zich ontwikkelen.

Papier of digitaal
Het boek Het verhaal van het kind is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo Pedagogiek & didactiek in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo Pedagogiek & didactiek bevat compleet materiaal voor pedagogiek en didactiek voor de pabo-opleiding! In deze uitgebreide bundel vind je de zeven handboeken Pedagogisch-didactisch begeleiden, Werken in het basisonderwijs, Leren op de werkplek, Onderwijs aan het jonge kind…een vak apart, Het verhaal van het kind, Het verhaal van het onbegrepen kind en Buitenspelen in het zonnetje.