Hulp bij inloggen     winkelwagen

Werken in het basisonderwijs

Blader door het boek

Werken in het basisonderwijs gaat in op algemene bekwaamheden waarover een startende leerkracht dient te beschikken: samenwerken, reflectie en professionele ontwikkeling.

Auteurs
EAN
9789006952803
Prijs
€ 49,50
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
268 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
01-10-2012
Druk
2
  • Kennisbasis voor de startende leraar
  • Vanuit het perspectief van de aspirant-leraar
  • Actueel: passend onderwijs en opbrengstgericht werken
Sluit aan bij generieke kennisbasis
Werken in het basisonderwijs biedt de basiskennis die nodig is om zelfverzekerd en kundig te kunnen werken en sluit dan ook aan op de generieke kennisbasis. Het gaat in op algemene bekwaamheden waarover een startende leerkracht dient te beschikken: samenwerken, refl ectie en professionele ontwikkeling. Samen met het boek Pedagogisch-didactisch begeleiden biedt het de elementaire kennis van de onderwijspraktijk waarover elke startend startende leraar dient te beschikken.

Vanuit het perspectief van de aspirant-leraar
Vanuit het perspectief van de aspirant-leraar wordt gekeken naar de diverse aspecten van het basisonderwijs en het beroep van leerkracht binnen de maatschappelijke context. Per hoofdstuk krijgen de studenten suggesties voor het verwerken van de stof.

Actueel: passend onderwijs en opbrengstgericht werken
In deze 2e druk komen nieuwe ontwikkelingen als passend onderwijs en opbrengstgericht werken aan bod. De vlotte schrijfstijl en de actuele en praktijkgerichte inhoud maken het een aansprekend boek voor studenten.

Wat anderen schrijven over dit boek
Beide boeken dekken de kennisbasis, dit is een belangrijk criterium. Daarnaast is de nieuwe herziening niet meer in Jip en Janneke taal, dit is een pre.”
Klant over herziene Pedagogisch didactisch begeleiden en Werken in het basisonderwijs

Papier of digitaal
Het boek Werken in het basisonderwijs is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo Pedagogiek & didactiek in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo Pedagogiek & didactiek bevat Compleet materiaal voor pedagogiek en didactiek voor de pabo-opleiding! In deze uitgebreide bundel vind je de zeven handboeken Pedagogisch-didactisch begeleiden, Werken in het basisonderwijs, Leren op de werkplek, Onderwijs aan het jonge kind…een vak apart, Het verhaal van het kind, Het verhaal van het onbegrepen kind en Buitenspelen in het zonnetje.