Hulp bij inloggen     winkelwagen

Leerlingen onderwijzen betekent voortdurend met hen communiceren. De juiste lichaamstaal is daarbij uiterst belangrijk. In het boek Lichaamstaal leert u hoe u als leerkracht lichaamstaal kunt gebruiken om goed en effectief te communiceren met leerlingen, collega’s en ouders.

Auteurs
EAN
9789006952506
Prijs
€ 39,20
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Omvang
148 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
18-03-2013
Druk
7
  • Doelgerichte oefeningen voor iedere klassensituatie
  • Voorbeelden uit de schoolpraktijk
  • Tips en trucs voor een betere lichaamstaal
  • Aanvullende website met extra materiaal

Het is belangrijk om als leerkracht met houding en gedrag de juiste boodschap uit te zenden. Dat is niet altijd eenvoudig. Ieder moment vraagt immers om een andere lichaamstaal. Hoe is uw lichaamstaal wanneer u iets uitlegt bijvoorbeeld? Die zal anders zijn dan bij het orde houden, tijdens vergaderingen of bij een gesprek met een leerling.

Inhoud
Het boek Lichaamstaal bevat doelgerichte oefeningen over de lichaamstaal binnen de school en dan vooral in de klassensituatie. Hoe interpreteren leerlingen (maar ook collega’s en ouders) bepaald non-verbaal gedrag? Hoe zend je met houding en gedrag de juiste boodschap uit? Naast oefeningen bevat het boek tips & trucs, achtergrondinformatie en voorbeelden uit de schoolpraktijk die helpen bij het doelbewust werken aan een betere lichaamstaal.

Voor deze zevende druk is de inhoud geactualiseerd, uitgebreid met een hoofdstuk over contact maken en er is een nieuwe digitale component met een schat aan extra materiaal: www.pabolichaamstaal.nl 

Voor wie?
(Aankomend) leerkrachten in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs.

Papier of digitaal
Het boek Lichaamstaal is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel pabo professionele vaardigheden in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor iPad, laptop en pc). De opleidingsbundel bevat diverse boeken voor de pabo. Probeer Lichaamstaal uit in Schooltas.


Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.