Hulp bij inloggen     winkelwagen

Grip op de groep

Blader door het boek

Grip op de groep gaat uitgebreid in op het groepsproces in een klas en hoe een leerkracht een positieve leeromgeving creëert aan het begin van het schooljaar. Het is geen methode, maar biedt inzicht in processen die in een groep spelen en geeft handvatten om in een groep een positieve sfeer te maken.

Auteurs
EAN
9789006951431
Prijs
€ 41,20
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
156 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
14-01-2014
Druk
3
  • Herzien op basis van nieuwe onderzoek inzichten
  • Specifiek aandacht voor jongensgedrag
  • Website met aanvullend materiaal 

Hoe ga ik met de groep om? Hoe hou ik orde en zorg ik voor een goede sfeer? Hoe voorkom ik pesten? Grip op de groep geeft antwoord op vragen waar uw studenten direct mee te maken krijgen als zij voor de klas staan. Dit boek legt voor hen een basis, waarin kinderen kunnen leren in een prettige, positieve leeromgeving.

Meer oefeningen, meer aandacht voor jongensgedrag
In deze derde druk zijn uitkomsten uit nieuw onderzoek en ervaringen in het werkveld verwerkt. Ook is het aantal oefeningen uitgebreid. Daarbij wordt aangegeven wat de aansluiting is van Grip op de groep op De Vreedzame school. Verder is er meer aandacht voor de rol van jongens: hoe ga je goed met hen om binnen de dynamiek van de groep.

Het boek Bouwen aan je groep verdiept zaken uit Grip op de groep

Website met aanvullend materiaal
Op www.gripopdegroep.nl vind je extra informatie over groepsdynamiek. De site is een aanvulling op de boeken Grip op de groep en Bouwen aan je groep en biedt oefeningen voor het positief maken van groepen, leskaarten bewegingsonderwijs en tools voor het in kaart brengen van een groep.

Papier of digitaal
Grip op de groep is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel professionele vaardigheden in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor iPad, laptop en pc). De opleidingsbundel professionele vaardigheden bevat diverse boeken voor hbo. Probeer Grip op de groep uit in Schooltas