Hulp bij inloggen     winkelwagen

Kunst Meester!

Blader door het boek

Beeldend onderwijs op de basisschool gaat over het ontdekken van de wereld, ontdekken op een eigen wijze. Beginnende en aankomende leerkrachten leren met het boek Kunst Meester hoe zij kinderen kunnen begeleiden in ‘verbeelden’.

Auteurs
EAN
9789006952483
Prijs
€ 53,80
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
240 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
04-07-2013
Druk
1
  • Leert begeleiden in ‘verbeelden’
  • Volgt de ontwikkeling van het kind
  • Blikverruimend door de koppeling met andere vakken 
  • Website met aanvullend lesmateriaal

Ontwikkeling van het kind staat centraal 
Het boek Kunst Meester zit vol verhalen uit de basisschool; vol lesideeën, voorbeelden en achtergronden. Een boek met theorie die het praktisch handelen ondersteunt. De ontwikkeling van het kind van jong naar oud wordt daarbij centraal gesteld. In het werk van de leerlingen openbaart zich de wereld van het kind. Daar ligt het startpunt voor beeldend onderwijs. Kunst Meester gaat over tekeningen, schilderijen en andere kunstwerken van kinderen en het vervolg erop. Kunst als middel om leerlingen in hun
verkenning van de wereld verder te helpen.

Koppeling met andere vakken
Kunst Meester gaat verder dan het vak Beeldende Vorming an sich door een koppeling te maken met andere vakken als Taal of Zaakvakken en Pedagogiek & Ontwikkelingspsychologie.

Aanvullend online lesmateriaal
De bijbehorende website zit vol lesvoorbeelden, instructiefilmpjes, artikelen en achtergronden.

Wat anderen schreven over dit boek
Ik denk terug aan de tijd dat ik lesgaf en me altijd wat verlegen voelde met de lessen Beeldende vorming .... Ik had gewild dat dit boek toen voor mij beschikbaar was geweest.
Suzanne Niemeijer, Nivoz

Kunst Meester! is een inspirerend boek voor pabostudenten en leerkrachten die willen weten hoe je creativiteit bij kinderen kunt aanboren in de les.
Patsboem!

Deze uitgave levert het bewijs dat beeldend onderwijs veel meer is dan alleen een creatieve uiting..."
Vakblad JSW

Papier of digitaal
Het boek Kunst Meester is te koop als papieren boek en als onderdeel van de digitale bundel Pabo Kunstvakken in Schooltas (Schooltas is ons leerprogramma geschikt voor tablet, laptop en pc). De opleidingsbundel Pabo Kunstvakken bevat compleet materiaal voor de kunstvakken muziek, beeldende vorming en drama voor de pabo-opleiding. In deze bundel vind je de handboeken Muziek Meester, Kunst Meester en Spelen vanuit verbeelding en de licentie van Muziek Meester. Probeer Pabo Kunstvakken uit in Schooltas.