Hulp bij inloggen     winkelwagen
Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties 8e druk

Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties 8e druk

Blader door het boek

Ook de nieuwe editie (2016) van  Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties is een waardevolle vraagbaak voor studenten die kennis willen maken met onderzoek en onderzoekspublicaties. 

Auteurs
EAN
9789006643428
Prijs
€ 41,00
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
184 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
25-10-2016
Druk
8

Dit boek kan je op drie manieren gebruiken: voor zelfstudie als hulp bij het lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties, voor het lezen en beoordelen van eigen verslagen en scripties en als leidraad bij het in groepsverband beoordelen van publicaties.

Deel 1 bevat handvatten voor het lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties. De opbouw van een onderzoekspublicatie en het gebruik van literatuur staan daarbij centraal. 

In Deel 2 komen de methodologische spelregels voor onderzoek aan bod: de soorten onderzoek en de richtlijnen voor het trekken van conclusies. 

Deel 3 gaat in op het interpreteren van statistische technieken. Voor de keuze van de behandelde onderwerpen is uitgegaan van een analyse van tijdschriften op het gebied van de gezondheidszorg. De vele voorbeelden in het boek vormen een goede ondersteuning voor het lezen en begrijpen van wetenschappelijke artikelen. In deze nieuwe, geactualiseerde druk is informatie toegevoegd over ethische toetsing in onderzoek en in het hoofdstuk over multivariate technieken wordt uitgebreid ingegaan op de factoranalyse. De artikelen waarnaar wordt verwezen zijn recente publicaties.