Hulp bij inloggen     winkelwagen

SESAM Atlas van de anatomie deel 3 - Zenuwstelsel en zintuigen

Blader door het boek

Atlas van de anatomie deel 3 biedt de student een systematisch overzicht van de ontwikkeling, bouw en functionele organisatie van de verschillende delen van de hersenen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Auteurs
EAN
9789006952339
Prijs
€ 48,20
Leverbaar
Leverbaar
Omvang
430 blz.
Medium
Paperback
Datum eerste druk
28-02-2012
Druk
19
Binnen de anatomie geldt het zenuwstelsel als een zeer complex orgaan. Vandaar dat aan het zenuwstelsel een afzonderlijk deel is gewijd. Zowel macroscopische als microscopische aspecten worden belicht. Ook maakt de student kennis met de jongste technieken op het gebied van neuro-anatomisch onderzoek en met nieuwe zenuwverbindingen die dankzij deze technieken zijn ontdekt. Dit wordt aangevuld met een beknopte uitleg over beeldvormende technieken als PET, CT en MRI. Verder biedt het boek een inleiding in de moleculaire grondbeginselen van de prikkeloverdracht (het samenspel van ionenkanalen en neurotransmitterreceptoren). Tot slot is er aandacht voor embryologie en motoriek.

In 2012 is deze uitgave herzien. In deze editie zijn tekst en beeld geactualiseerd. Ook is nieuwe informatie toegevoegd, onder meer over moderne ‘imaging’ technieken en over de werking en functie van receptoren. Bestaande klinische aanwijzingen, die de verbinding leggen met de praktijk, zijn bijgewerkt. Verder is het aantal aanwijzingen aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van de vorige editie.