Verantwoord ondernemen - Inleiding in de bedrijfsethiek

Ethische problemen worden door studenten vaak als lastig en saai ervaren. Om die reden is Verantwoord ondernemen - Inleiding in de bedrijfsethiek ontwikkeld.

Auteurs
EAN
9789055745074
Prijs
€ 21,50
Leverbaar
Beperkt leverbaar
Medium
Paperback
Datum eerste druk
23-01-2008
Druk
1

Ondernemen roept regelmatig ethische vragen op. De handelingen van ondernemingen hebben invloed op allerlei betrokkenen, zowel binnen als buiten de onderneming en op de samenleving.

In vijf hoofdstukken wordt een basis gelegd voor een theoretische en praktische hantering van morele vraagstukken. De nadruk ligt op de verantwoordelijkheid die ondernemingen hebben. Ook biedt dit boek een aantal ethische denkkaders, gebaseerd op normatief-ethische theorieën, en een model waarmee morele problemen geanalyseerd kunnen worden. Doel is studenten zelf te laten nadenken over ethische vragen die gepaard gaan met verantwoord ondernemen. Studenten wordt dus niet voorgeschreven wat wel en wat niet toelaatbaar is, maar hun morele competentie wordt ontwikkeld en verbeterd.


Beperkte beschikbaarheid

Dit product is beperkt leverbaar. Dit betekent dat het product binnen afzienbare tijd uit het assortiment zal gaan. Houd hiermee rekening met het samenstellen van je boekenlijst.