Home
Hbo
Pabo

Nieuwe druk: Muziek Meester! 5e druk, incl. licentie

Nieuwe druk

5e druk Muziek Meester!, inclusief licentie

HEADING_1

In juni verschijnt de 5e druk van Muziek Meester!, met ISBN 9789006781083. Studenten kunnen ook een losse licentie voor deze titel aanschaffen. Daarvoor gebruiken zij ISBN 9789006781090.

  • Auteurs: Michel Hogenes en Vivian Knols

  • Prijs boek incl. licentie: € 67,50

  • Prijs losse licentie: € 18,50

Nieuwe 5e druk

Muziek Meester! is een handboek voor muziekonderwijs in de basisschool en is in eerste plaats bedoeld voor pabostudenten. Het is echter ook interessant voor studenten van de opleidingen Docent Muziek en voor de post-hbo opleiding Vakspecialist Muziek. Kortom: voor iedereen die goed muziekonderwijs wil geven in het basisonderwijs.

Het boek is gebaseerd op de kennisbasis van de pabo en de huidige kerndoelen. Het beschrijft welke plek muziek in de basisschool kan innemen en hoe muziek op een praktische en verantwoorde manier aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar kan worden aangeboden.

Inhoud 5e druk Muziek Meester!

  • In deze vijfde editie komen zes muzikale domeinen aan bod: zingen, luisteren, spelen, componeren en improviseren, lezen en noteren én bewegen.

  • Er is een apart hoofdstuk over de vele betekenissen van muziek en een hoofdstuk over het jonge kind.

  • Ontwikkelingen binnen het curriculum van de basisschool en de pabo vragen naar meer samenhang tussen de verschillende vak- en vormingsgebieden. Daarom is er een nieuw hoofdstuk over muziek in samenhang toegevoegd.

  • In het boek zal er verwezen worden naar muziek- en filmfragmenten, als ook naar voorbeelden van andere (digitale) muziekmethodes. Dit zal door middel van QR-codes in het boek zijn, maar ook door middel van links die te vinden zijn in de digitale leeromgeving eDition.